25 Μαρ 2017

Τι σημαίνει η αγορά των δικαιωμάτων εικόνας ενός ποδοσφαιριστή;

Γιουβέντους και Ντιμπάλα συμφωνούν για τα δικαιώματα εικόνας του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές τα βρήκαν και σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα εικόνας του και αυτό μεταφράζεται, από τους Ιταλούς, ως απόδειξη ότι υπάρχει κοινή επιθυμία να προχωρήσουν μαζί για πολλά χρόνια.

Τι σημαίνει η αγορά των δικαιωμάτων εικόνας ενός ποδοσφαιριστή;

Οτι το κλαμπ έχει λόγο σε κάθε εμπορική συμφωνία που θα κάνει ο παίκτης πλέον, όπως και ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για δικές του συμφωνίες. Η Γιουβέντους, για παράδειγμα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εικόνα του Ντιμπάλα για να προωθεί προϊόντα δικών της χορηγών, όπως επίσης θα μπορεί, πλέον, να έχει λόγο ακόμη και στην παραμικρή δημόσια τοποθέτηση του Ντιμπάλα για οποιοδήποτε θέμα.


Παράλληλα, για να φέρουμε ακόμη ένα παράδειγμα, ο Αργεντίνος δεν θα μπορεί πλέον να κλείσει μια ατομική συμφωνία με μια εταιρία, για οποιοδήποτε θέμα, αν τα συμφέροντα αυτής συγκρούονται με αυτά κάποιου χορηγού της Γιούβε. Με λίγα λόγια, κλαμπ και ποδοσφαιριστής έρχονται ακόμη πιο κοντά όταν συμφωνούν και στο θέμα της εικόνας του και πώς μπορούν να διαχεριστούν/εκμεταλλευτούν αυτή με στόχο το κοινό κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου