5 Μαρ 2017

Αλέγκρι: Αυξήσαμε κατά ένα βαθμό τη διαφορά

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν... πανηγύρισε για το 1-1 στο Ούντινε αλλά δεν τα βάφει και μαύρα όμως, για την πρώτη ισοπαλία μετά από ένα χρόνο συν ένα μήνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στο Sky Italia μετά το ματς...

- Ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;
«Αυξήσαμε κατά ένα βαθμό τη διαφορά από την Ρόμα, ήταν ένας χρόνος τώρα που δεν φέρναμε ισοπαλία και ερχόμασταν από συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν έπρεπε να φέρουμε ισοπαλία αλλά μπορεί να γίνει κι αυτό. Η Ουντινέζε έκανε μεγάλο ματς, έπρεπε να είμαστε καλύτεροι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να... ανακατέψουμε κάπως το παιχνίδι μας. Αυξήσαμε κατά ένα βαθμό τη διαφορά, απομένει ένα ματς λιγότερο για το τέλος, συνεχίζουμε γιατί το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και δεν θα τελείωνε ακόμη κι αν νικούσαμε. Ηταν ένα σετ-πόιντ, το ματς-πόιντ θα είναι όταν θα το παίρνουμε και μαθηματικά. Η Ρόμα μπορεί να φτάσει στους 92 βαθμούς, η Νάπολι στους 90, άρα υπάρχουν ακόμη πολλοί βαθμοί που πρέπει να πάρουμε».

- Πώς και υπήρχαν τόσες χαμένες μπαλιές σήμερα;
«Δύσκολο να το πω, έκαναν καλή δουλειά πάντως (η Ουντινέζε) με το πρέσινγκ. Χρειαζόταν υπομονή, δεχθήκαμε το γκολ όταν ήμασταν με παίκτη παραπάνω (εκτός ένας τραυματίας της Ουντινέζε). Ημασταν καλοί στο να αντιδράσουμε και να ισοφαρίσουμε, αποδεχόμαστε την ισοπαλία και ξέρουμε ότι χρειάζονται πολλοί βαθμοί ακόμη».


- Προς το τέλος του ματς δεν ήσασταν πολύ επιθετικοί, προτιμήσαμε να διαχειριστείτε το ματς;
«Οχι, ήταν ένα κλειστό ματς, μόνο μία φάση θα μπορούσε να το αλλάξει. Ρισκάραμε αλλά και το +8 στη βαθμολογία είναι σημαντικό προβάδισμα».

- Η Γιούβε έπαιξε χειρότερα από ό,τι συνήθως για να αργήσει η φιέστα για το σκουντέτο, είναι ένα από αυτά που κυκλοφορούν στο Twitter. Σας επηρέασε η χθεσινή ήττα της Ρόμα, ήσασταν πιο χαλαροί σήμερα;
«Σήμερα έπρεπε να κοντρολάρουμε το ματς και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις. Ηταν σημαντικό να νικήσουμε αλλά και το να μην χάσουμε, δεν φέρναμε ισοπαλία για περισσότερο από ένα χρόνο... Επρεπε να βγάλουμε στο 0-0 το πρώτο ημίχρονο, ήταν καλύτεροι το δεύτερο».

- Ο Μπονούτσι έβαλε το γκολ αλλά ήταν και στη φάση του γκολ του Ζαπάτα...
«Δεν είναι εύκολο να παίξεις με τον Ζαπάτα, ειδικά στο ένας εναντίον ενός. Καλός ο Ζαπάτα στο γκολ που έβαλε, καλός και ο Λεονάρντο στο δικό του».

- Ο Ντάνι Αλβες σου φαίνεται βελτιωμένος μετά την επιστροφή του;
«Ναι. Εκανε καλό ματς και στους δύο τομείς, δημιουργικά και αμυντικά. Εχω τόσο αυτόν όσο και τον Λιχτστάινερ, υπάρχουν πολλά ματς μπροστά μας και μπορώ να κάνω rotation με αυτούς τους δύο».

- Οταν αντιμετωπίζετε επιθετικές ομάδες μπορεί να είναι καλό, μετράτε καταστάσεις.
«Είπα στη συνέντευξη Τύπου χθες ότι το σημερινό ματς ήταν το πιο επικίνδυνο ως το τέλος της σεζόν, γιατί εμείς ερχόμασταν από μια σειρά νικηφόρων αγώνων και αυτοί από μια σειρά ηττών. Δύσκολα χάνουν περισσότερο, έκαναν ένα ματς βασισμένο στη δύναμη κυρίως. Επρεπε να τους κουράσουμε και να τους "σκοτώσουμε", το γκολ που έβαλαν όμως μας αποσταθεροποίησε κάπως».

2 σχόλια:

  1. όΠΩς ΕΊΔΑ ΤΟ ΜΑΤς, ΉΤΑΝ ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΊΣΟΥΜΕ.. ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΤΥΜΠΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.. ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ 3+4 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΦΑΟΥΛ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΟΥΣΕ; Ο ΠΙΑΝΙΤΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΝΤΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΟΥΤ-ΓΚΟΛ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΘΖΕ ΠΕΝΑΛΤΥ! ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΙΟ ΚΕΝΤΡΩΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ..ΛΕΜΕ.... ΚΑΙ ΕΝΑΣ ``ΧΑΖΟΣ` ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Ιγκουαίν πού τον έβαλε να παίξει σήμερα; σήμερα; Γιατί έχω την εντύπωση πως του είπε να παίζει στο κέντρο και όχι στην επίθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή