5 Μαρ 2017

Μπονούτσι: Είμαι σημαντικός, όχι αναντικατάστατος, το είδαμε στο Οπόρτο

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανέλαβε την ευθύνη για το γκολ της Ουντινέζε και απάντησε στο αν χτύπησε το τηλέφωνο του πρόσφατα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λέο στο Sky Italia.

- Ολα τα έκανες εσύ σήμερα...
«Στο γκολ του Ζαπάτα έπρεπε να είμαι πιο κοντά του, στη συνέχεια του έδωσα... δρόμο για το ένας εναντίον ενός. Προσπάθησα να τον βγάλω στα άκρα αλλά ήταν καλός και τυχερός».

- Είχες καιρό να σκοράρεις εκτός έδρας...
«Καιρός ήταν, είχε γίνει στη Σεβίλλη. Το να χάναμε σήμερα θα ήταν άσχημο, αντιθέτως η διαφορά αυξήθηκε. Σκεφτόμαστε την Μίλαν και μετά το Champions League».

- Ο Αλέγκρι είπε ότι δεν ήταν εύκολο στο γκολ του Ζαπάτα...
«Ναι, μετά το διόρθωσα... Μπορούσα να κάνω σίγουρα περισσότερα».

- Ο προπονητής σε υπερασπίστηκε.
«Διαχειριστήκαμε καλύτερα τα λάθη μας. Με σεβασμό στους άλλους αλλά και στην εικόνα μας, πληρώσαμε. Αυτό, όμως, ενισχύσει το γκρουπ, την ομάδα, το αποδεικνύουν και τα γεγονότα».

- Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το μυαλό σας για τα επόμενα ματς;
«Η νίκη φέρνει ενθουσιασμό, δεν σε κουράζει ποτέ. Σήμερα είμαι θυμωμένος, έπρεπε να νικήσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν κάναμε τρομερό ματς. Οταν φοράς αυτή τη φανέλα και μπαίνεις σε αυτά τα αποδυτήρια, πρέπει να νικήσεις. Υπάρχουν πρωταθλητές που πεινάνε για νίκες και πρέπει να φτάσουμε ως το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις».


- Αυξήσατε τη διαφορά στη βαθμολογία αλλά είσαι εκνευρισμένος...
«Είναι πιο δυνατό από μένα. Ζω για τη νίκη, αυτά τα στραβοπατήματα, αν και μας βοήθησε βαθμολογικά το χθεσινό αποτέλεσμα, με ενοχλεί το να μην έχω δώσει το 100%. Τους επιτρέψαμε αρκετά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αν ήμασταν καλύτεροι θα είχαμε νικήσει. Κρίμα. Πρέπει να δίνουμε πάντα το 100%, αν όχι, το κάνουμε δύσκολο και αυτό με εκνευρίζει».

- Στο 4-2-3-1 είναι πιο δύσκολο για εσάς τους στόπερ να παίξετε. Αναγκαστικά μένουν στον πάγκο παίκτες 90λεπτου, γίνεται rotation, εσύ έχεις τις περισσότερες συμμετοχές. Γιατί;
«Πρέπει να ρωτήσετε τον μίστερ. Στο μέλλον θα ήθελα να προπονήσω και το να έχεις στη διάθεση σου μια αμυντική γραμμή όπως η δική μας, είναι ένα πρόβλημα που θέλεις να έχεις».

- Εσύ όμως είσαι αναντικατάστατος.
«Σημαντικός, όχι αναντικατάστατος, το είδαμε στο Οπόρτο. Μπαρτσάλι και Κιελίνι είναι ηγέτες, ο Ρουγκάνι ωριμάζει, εξελίσσεται. Αυτό σε ωθεί στο να δίνεις το μάξιμουμ σε κάθε προπόνηση».

- Το τηλέφωνο χτύπησε αυτές τις μέρες;
«Αλλαξα τον αριθμό μου πρόσφατα, δεν θα το έχουν γιατί δεν χτύπησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου