24 Μαρ 2017

Οι τρεις περιπτώσεις που υπάρχουν σίγουρα στην ατζέντα Μαρότα-Αλέγκρι

Εχοντας μπροστά μας... μήνες ονοματολογίας και σεναρίων, το forzajuve.gr εστιάζει στους τρεις πιο «καυτούς» ποδοσφαιριστές που έχουν συνδεθεί με την Γιουβέντους.

Ονόματα έχουν γραφτεί ήδη αρκετά. Και ξέρουμε όλοι ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα ακουστούν άλλα τόσα, για να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση το καλοκαίρι. Το γεγονός, φυσικά, ότι ένα όνομα παρουσιάζεται να απασχολεί τη Γιούβε, δεν σημαίνει και ότι θα αποκτηθεί όπως και να έχει.

Οπως δεν σημαίνει και ότι θα απασχολεί τους μπιανκονέρι και σε λίγο καιρό από τώρα. Ο ίδιος ο Φάμπιο Παράτιτσι, άλλωστε, είπε πριν λίγα 24ωρα ότι τώρα είναι η εποχή που οι μπιανκονέρι -όπως και όλες οι ομάδες- παρακολουθούν διάφορους παίκτες αλλά πιο μετά θα αποφασίσουν με ποιους εξ αυτών θα ασχοληθούν πραγματικά.

Εμείς δεν είμαστε στο μυαλό του Παράτιτσι ούτε μιλάμε μαζί του, για να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι ισχύει με την κάθε περίπτωση, αλλά από όσα έχουμε διαβάσει ως τώρα, έχουμε καταλήξει σε τρία ονόματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τη Γιουβέντους. Χωρίς, επαναλαμβάνουμε, να ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα αποκτηθεί ή όχι κάποιος ή όλοι τους.


Μάρκο Βεράτι
Το όνομα του Ιταλού χαφ είναι το πιο καυτό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή αφού όλοι θα ήθελαν να τον έχουν στην ομάδα τους. Η Παρί Σεν Ζερμέν λέει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να τον πουλήσει αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως ξέρουμε πολύ καλά, το θέμα εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή. Αν αυτός ζητήσει μεταγραφή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον κρατήσεις με το ζόρι.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ο Βεράτι έκανε μήνυση στην L’ Equipe για ένα δημοσίευμα της και γενικά οι σχέσεις του με τον γαλλικό Τύπο είναι χειρότερες από ποτέ. Ο Βεράτι είναι φανερό ότι δεν νιώθει τόσο καλά στο Παρίσι όσο ένιωθε και ειδικά ο αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα, όπως κι αν ήρθε αυτός, χτύπησε ένα καμπανάκι μέσα του. Η Γιουβέντους παρουσιάζεται από τον περασμένο Αύγουστο να συζητάει με τον μάνατζερ Ντονάτο Ντι Κάμπλι και να ενδιαφέρεται σοβαρά, όπως και οι Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Ιντερ.

Στην πορεία, φυσικά, μπορεί να προστεθούν κι άλλες ομάδες. Οπως και να έχει, στο Τορίνο θέλουν τον Βεράτι και ξέρουν ότι αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους, θα πρέπει να δώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ο Μπέπε Μαρότα, πάντως, είπε πριν μήνες ότι το καλοκαίρι θα γίνει μια μεγάλη μεταγραφή στο χώρο του κέντρου...


Αλέξις Σάντσες
Ο Χιλιανός ακούστηκε πρώτη φορά για την Γιουβέντους το φθινόπωρο και από τότε συχνά-πυκνά υπάρχουν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον. Για αμοιβαίο ενδιαφέρον, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, αφού οι συμπατριώτες του γράφουν ότι έχει αποφασίσει να φύγει από την Αρσεναλ και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ιταλία, για να παίξει σε μεγάλη ομάδα αυτή τη φορά και όχι στην Ουντινέζε.

Οτι θέλει να φύγει από τους Λονδρέζους ο Σάντσες, είναι δεδομένο. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο Αρσέν Βενγκέρ, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του και ότι θα ξανασυζητήσουν στο τέλος της σεζόν αλλά η κατάσταση είναι περίπλοκη. Βασικά, για όποιον ενδιαφέρεται για τον Αλέξις, η κατάσταση είναι πιο απλή: Εχει συμβόλαιο ως το 2018, δεν θέλει να ανανεώσει, άρα η Αρσεναλ είναι υποχρεωμένη να τον πουλήσει το καλοκαίρι για να μην τον χάσει ελεύθερο.

Για τον Σάντσες έχει γραφτεί ότι ενδιαφέρεται και η Παρί Σεν Ζερμέν ενώ όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να δώσει στην Αρσεναλ τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.


Φεντερίκο Μπερναρντέσκι
Αυτές τις ημέρες η Φιορεντίνα είναι σε συζητήσεις με τον 23χρονο επιθετικό μέσο για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ενα από τα «αγκάθια» στις συζητήσεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι μόνο οι ετήσιες απολαβές του αλλά και η ρήτρα αποδέσμευσης. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή θέλει να υπάρχει τέτοια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι και αποφασισμένος να γίνει... σημαία των βιόλα.

Το όνομα του Μπερναρντέσκι γράφτηκε για πρώτη φορά για την Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι και από τότε σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος θεωρεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο και ο Τζίτζι Μπουφόν. Ο νεαρός άσος της Φιορεντίνα κατάγεται από την ίδια πόλη με τον αρχηγό της Γιούβε και της εθνικής Ιταλίας, με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις.

Αν μπει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του με τους βιόλα, οι μπιανκονέρι θα ξέρουν πόσα λεφτά πρέπει να δώσουν για να αποκτήσουν τον Μπερναρντέσκι. Αν δεν ανανεώσει καν το συμβόλαιο του, ακόμη καλύτερα αφού όλη η πίεση θα είναι στην πλευρά της Φιορεντίνα, η οποία θα πρέπει να τον πουλήσει. Το σίγουρο είναι ότι ο ανερχόμενος Μπερναρντέσκι αποτελεί μάλλον το πιο καυτό όνομα από τη νέα γενιά των Ιταλών και η Γιουβέντους παρακολουθεί την περίπτωση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου