20 Μαρ 2017

Ψήνεται να συνεχίσει και μετά το 2018 ο Μπουφόν

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν σχολίασε το νέο ρεκόρ του, την κλήρωση με την Μπαρτσελόνα, το αν θα σταματήσει όντως το 2018 και το πώς πρέπει να ωριμάσει η νέα γενιά Ιταλών ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός της Γιουβέντους στο Sky Italia μετά τη νίκη επί της Σαμπντόρια.

- Εχεις κάνει τόσα πολλά ρεκόρ που ούτε καν τα λες...
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα τόσα λεπτά συμμετοχής. Το να το κάνεις με μια δυνατή ομάδα και τρόπαια είναι καλύτερο. Είμαι υπερήφανος αλλά ελπίζω να έχω ακόμη σημαντικά λεπτά να προσθέσω από σήμερα κι εμπρός».

- Πολλά ήρεμα λεπτά. Σήμερα, όμως, δεν υπήρχε πολλή ηρεμία...
«Ναι. Σήμερα είχαμε απέναντι μας μια ομάδα με πίστη, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εχουν ξεκάθαρες ιδέες παιχνιδιού, κάνουν παιχνίδι, είναι νέοι και τεχνίτες. Ηταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη κι αν νικούσαμε χωρίς να το αξίζουμε, το ίδιο σημαντικό θα ήταν».

- Υπάρχει επιθυμία για εκδίκηση με την Μπαρτσελόνα;
«Η αίσθηση μας είναι ότι είναι ωραίο να τους αντιμετωπίσουμε, μου αρέσει και αισθάνομαι τυχερός. Είναι λογικό στους προημιτελικούς του Champions League να βρεις τέτοιους αντιπάλους, ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο όταν συμβαίνει αυτό. Το να αντιμετωπίσεις την Μπαρτσελόνα σε δύο παιχνίδια είναι, θεωρητικά, ό,τι χειρότερο. Σε ένα ματς οι πιθανότητες ανεβαίνουν, σε δύο είναι πιο δύσκολο. Παρ' όλα αυτά, θα είναι ωραίο να τους νικήσουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό με έναν σπουδαίο αντίπαλο. Γι' αυτό παίζεις σε αυτό το επίπεδο, για τέτοιες μάχες».


- Εχεις πει ότι τον Ιούλιο του 2018 θα βάλεις τέλος στην καριέρα σου. Είσαι πολύ προσεκτικός στο παρόν...
«Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν μπορείς ποτέ να πεις με σιγουριά τι θα γίνει. Εχω βραχυπρόθεσμους στόχους και θέλω να τους πετύχω. Αν είναι να γίνει κάτι άλλο, θα το δούμε, το σημαντικό πάντως είναι να νικάς και να ξανανικάς».

- Εχεις την αίσθηση ότι η ποιότητα της νέας γενιάς των Ιταλών θα είναι ανταγωνιστική ήδη από το 2018;
«Ναι. Αναδύεται ένα σημαντικό... τσούρμο από παιδιά με το κεφάλι στη θέση του, με την αίσθηση του ανήκειν και με ευθύνες. Ελπίζω σε μια εθνική ομάδα με σπουδαίο επίπεδο άμεσα, αν και πιστεύω ότι από το 2020 ως το 2028 θα έχουμε μια από τις πιο δυνατές εθνικές ομάδες μας των τελευταίων 20 ετών. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αυτούς τους νεαρούς να ωριμάσουν με τον σωστό τρόπο, χωρίς να μιλάμε για διαιτησία και χωρίς πολεμικές. Να ασχολούνται μόνο με το γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου