9 Μαρ 2017

Αλέγκρι: Η Μίλαν είναι μια ομάδα που δεν πεθαίνει ποτέ

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους, ενόψει του αυριανού ματς με την Μίλαν, είχε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στην αίθουσα Τύπου του Βινόβο...

Για την Μίλαν: «Είναι μια ομάδα που δεν πεθαίνει ποτέ. Μπορεί να νομίζεις πως έχει τελειώσει το ματς αλλά βρίσκει πάντα τον τρόπο για να επιστρέψει. Είναι ένα ντέρμπι, ένα ισορροπημένο παιχνίδι όπως είναι πάντα αυτά ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μίλαν. Δεν μετράει η βαθμολογική διαφορά, είναι Γιουβέντους-Μίλαν και πρέπει να κάνουμε ένα σοβαρό ματς».

Για το κλίμα των προηγούμενων ημερών και το γεγονός ότι ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ανυπομονεί για τα δύο ματς με τη Γιούβε: «Είναι φυσιολογικό ότι οι αγώνες της Γιουβέντους με τη Νάπολι είναι πολύ σημαντικοί, η Νάπολι παίζει για τη 2η θέση και για την είσοδο στον τελικό του Coppa Italia. Το σημαντικό είναι αυτά τα ματς να τα ζεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, με το σωστό πνεύμα. Την Κυριακή στο Ούντινε θα ήταν πολύ εύκολο και για μένα να κάνω πολεμική αλλά δεν θα είχε κάποιο νόημα. Δεν επηρέασαν οι αποφάσεις του διαιτητή στο να κάνουμε εμείς μια τόσο κακή εμφάνιση».

Για το αν θα παίξει ο Πιάτσα αντί του τιμωρημένου Κουαδράδο ή θα αλλάξει σύστημα: «Θα αποφασίσω μετά την σημερινή προπόνηση αν θα παίξει ο Πιάτσα, αν θα παίξουμε με τρεις στο κέντρο ή αν θα παίξει σαν εξτρέμ ο Ντάνι Αλβες. Σίγουρα είναι εκτός ο Κιελίνι και στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μπονούτσι και ένας εκ των Μπενάτια-Ρουγκάνι-Μπαρτσάλι, με τον Μπενάτια να έχει το προβάδισμα. Ο Στουράρο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος για το ματς με την Σαμπντόρια, ο Κιελίνι θα προσπαθήσει, αλλά είναι δύσκολο, να προλάβει την ρεβάνς με την Πόρτο και ο Λεμινά προπονείται κανονικά και πάλι».


Για το αν είναι κακό το ότι παραμένει στο Champions League η Μπαρτσελόνα: «Χθες ήταν μια όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά. Ηταν ένα ματς με μεγάλη ένταση, όχι τόσο μεγάλη τεχνική όσο μας έχει συνηθίσει η Μπάρτσα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και για αυτό. Αυτό το ματς μπορεί να αποτελέσει και μάθημα... Είμαστε στο 2-0 με την Πόρτο αλλά δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα τελείωσαν, είμαστε στο +8 στο πρωτάθλημα αλλά δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι κρίθηκε, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, έχουμε τρεις μήνες για το τέλος της σεζόν. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν είναι και ευχάριστο να έχεις στους υποψήφιους αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, η οποία πλέον, μετά από αυτή την ανατροπή, θεωρείται το φαβορί μαζί με τις Ρεάλ και Μπάγερν».

Για το μάθημα που πήρε η Γιουβέντους στο Ούντινε: «Ηταν ένα κακό ματς για εμάς, μπορούσα να υποθέσω ότι θα είναι κακό μετά από δέκα σερί νίκες και συνεχόμενα παιχνίδια. Πίστευα όμως ότι θα νικήσουμε. Κάποιες φορές θα παίξεις και άσχημα, φυσιολογικό είναι. Αυτές οι νίκες όμως, μετά από κακή εμφάνιση δηλαδή, είναι οι σημαντικότερες στο δρόμο προς τον τίτλο. Επρεπε να νικήσουμε, ας μην παίξαμε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου