1 Απρ 2017

Ανακατωσούρα χωρίς λόγο στη Μπάρτσα

Και προβλήματα δεν έχουν, και ένταση επικρατεί. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα.

Τη στιγμή που η ομάδα της Καταλωνίας ετοιμάζεται για το ματς του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Γρανάδα αλλά έχει το μυαλό της και στις αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους, Λιονέλ Μέσι και Ζεράρ Πικέ μπαίνουν στο κάδρο των συζητήσεων, ηθελημένα ή άθελά τους.

Ο πρώτος είναι απογοητευμένος με την ποινή που του επιβλήθηκε από τη FIFA μετά τα όσα είπε στον βοηθό στο φιλικό της Αργεντινής με τη Χιλή. Ο ίδιος έστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για να του μειώσει ή εξαλείψει την ποινή, τη στιγμή που οι συμπατριώτες του βλέπουν… βραζιλιάνικο δάκτυλο.

Από την άλλη, ο Πικέ άσκησε κριτική στη δεύτερη φανέλα της εθνικής Ισπανίας («Δεν μου άρεσε που η νέα δεύτερη εμφάνιση της Ισπανίας είναι λευκή, καθώς παραπέμπει στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε) και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις.

Αφού τα λόγια του Πικέ δεν άρεσαν ούτε στον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Γκασπάρτ («Δεν είναι θέμα του Πικέ να κρίνει τις αξίες των άλλων συλλόγων», του απάντησε), δε θα άρεσαν σίγουρα στον Φλορεντίνο Πέρες («Ο σύλλογός μας τυγχάνει θαυμασμού και για τις πολλές κατακτήσεις τροπαίων, αλλά και για τις αξίες του», δήλωσε περνώντας στην αντεπίθεση).

Αυτά τα δύο περιστατικά δε δείχνουν πως η Μπαρτσελόνα έχει προβλήματα, αλλά δείχνουν πως μια ανακατωσούρα υπάρχει. Φυσικά, και οι δύο περιπτώσεις δε σχετίζονται με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, πόσω μάλλον με τα δύο παιχνίδια του Champions League που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου