20 Απρ 2017

Μπουφόν: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε μετά από αυτή την πρόκριση, η μοίρα μας είναι στα χέρια μας

Με ψυχραιμία, όπως πάντα, μίλησε ο Τζίτζι Μπουφόν μετά το 0-0 στο Καμπ Νου και την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «4» του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός της Γιουβέντους.

Για την πρόκριση και την εμφάνιση: «Πέρα από το αποτέλεσμα, η πίστη και η νοοτροπία μας ήταν άριστες και είναι καλή ψυχολογική ντόπα το να προκριθείς άνετα εις βάρος της ομάδας που πιθανόν παραμένει η καλύτερη του κόσμου. Πίστευα ότι είχαμε πολύ καλές πιθανότητες μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα αλλά ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έρθουμε στο Καμπ Νου και δεν θα δεχθούμε γκολ. Οταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα, με αυτούς τους επιθετικούς, σκέφτεσαι ότι ένα ή δύο γκολ μπορεί να τα δεχθείς. Το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε κανένα σε 180 λεπτά σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά συμπαγείς»

Για τη βελτίωση της Γιουβέντους: «Η διαδικασία εξέλιξης μας ως ομάδα άρχισε πριν λίγα χρόνια και πρέπει να συνεχιστεί. Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε μετά από αυτή την πρόκριση. Τώρα εξαρτάται από εμάς, η μοίρα μας είναι στα χέρια μας σε ό,τι αφορά το πόσο θα βελτιωθούμε. Σε ό,τι αφορά το τρόπαιο, προφανώς παίζει ρόλο και η μοίρα».


Για το πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει  αυτή η ομάδα: «Πέρα από την αποφασιστικότητα μας, η οποία παραδοσιακά είναι μέρος της ταυτότητας της Γιουβέντους, γινόμαστε πιο ευρωπαϊκή ομάδα με το πρέσινγκ, με το πόσο επικίνδυνοι γινόμαστε στην επίθεση και με το πώς ελέγχουμε το ματς περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτό και συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, τότε μπορούμε να γίνουμε μια πραγματικά σπουδαία ομάδα».

Για την κλήρωση των ημιτελικών: «Το εννοούσα όταν είπα ότι δεν ήθελα να αντιμετωπίσουμε την Λέστερ στον προημιτελικό γιατί δεν ήθελα να είμαστε εμείς αυτοί που θα τελειώσουν αυτό το όμορφο παραμύθι που έζησαν. Είναι καλό το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα, γιατί το να προκριθούμε μέσα από ένα τεστ του υψηλότερου επιπέδου σημαίνει ότι μας δίνει τόση αυτοπεποίθηση ώστε να μην έχουμε καμία προτίμηση για την κλήρωση των ημιτελικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου