3 Απρ 2017

Λιχτστάινερ: Εκτός έδρας έχουμε αφήσει βαθμούς αλλά πρέπει να δούμε και πού τους αφήσαμε

Ο Στέφαν Λιχτστάινερ παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα.

Ο Ελβετός δεξιός μπακ της Γιουβέντους έκανε δηλώσεις στο JTV και είπε τα εξής...

Για το γεγονός ότι έχει βάλει το πρώτο επίσημο γκολ στο Juventus Stadium: «Μετά από 5,5 χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι ήταν πραγματικά μια ξεχωριστη μέρα. Η Γιούβε ερχόταν από μια δύσκολη περίοδο και η νίκη σε εκείνο το ματς ήταν πολύ σημαντική γιατί ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Βλέποντας όσα έχουμε κάνει σε αυτά τα 5,5 χρόνια, μπορώ να πω ότι εκείνο το γκολ, εκείνη η νίκη, ήταν η αρχή μιας πανέμορφης πορείας για όλη την ομάδα».

Για την ισοπαλία με τη Νάπολι: «Εκτός έδρας φέτος είναι αλήθεια ότι έχουμε αφήσει κάποιους βαθμούς αλλά πρέπει να δούμε και πού τους αφήσαμε. Δεν είναι εύκολα τα ματς στο Μιλάνο, στη Φλωρεντία ή στη Νάπολι. Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό το βαθμό που πήραμε χθες. Συμφωνούμε όλοι στο ότι δεν κάναμε ακριβώς το παιχνίδι που θέλαμε αλλά πρέπει να συγχαρούμε και τον αντίπαλο γιατί έκανε καλό ματς και μας δυσκόλεψε. Βλέπουμε σαν θετικό γεγονός τον βαθμό, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θέλαμε αλλά ξέρουμε πώς να υποφέρουμε ως ομάδα».

Για την ρεβάνς του κυπέλλου την Τετάρτη: «Οπως είπα, ξέρουμε να υποφέρουμε. Θα βρούμε απέναντι μας ξανά έναν σημαντικό αντίπαλο αλλά ξεκινάμε από θέση ισχύος με το 3-1 στον πρώτο αγώνα. Σίγουρα θα πρέπει να βάλουμε ένα γκολ για να είμαστε πιο σίγουροι, απέναντι σε μια Νάπολι που έτρεξε πολύ χθες και ίσως δεν έχει τις δυνάμεις για να κάνει ανάλογο ματς την Τετάρτη».


Για τον δύσκολο Απρίλιο: «Είμαστε στο σημείο που θέλαμε να βρισκόμαστε όταν άρχιζε η σεζόν. Είμαστε στην 1η θέση στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό την Τετάρτη και έχουμε και τον προημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ σημαντικός μήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου θέλουμε να προχωρήσουμε κι άλλο για την επίτευξη των στόχων μας».

Για την Μπαρτσελόνα: «Πρέπει να είμαστε αρκετά καλοί ώστε να παίζουμε σε κάθε ματς σαν να έχουμε απέναντι μας την Μπαρτσελόνα. Με αυτή τη νοοτροπία κατακτάς τίτλους, διατηρώντας τα πόδια στο έδαφος και χωρίς να τα παρατάς ποτέ. Τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσαμε πολλούς εθνικούς τίτλους και τώρα όλοι μας, όπως και οι οπαδοί μας, θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαστε καλά, το πιστεύουμε αλλά πρώτα πρέπει να σκεφτούμε την ρεβάνς με τη Νάπολι και μετά το ματς με την Κιέβο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα μέτωπα».

Για το πώς έζησε την κλήρωση του Champions League: «Το ήξερα από πριν (γελάει). Οταν νίκησαν με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκαν, έπαιζα χαρτιά με τον πατέρα μου και του είπα: "Κοίτα να δεις που θα κληρωθούμε μαζί τους τώρα". Δεν ήταν έκπληξη για μένα».

Για το όνειρο του: «Το όνειρο μου είναι το Champions League αλλά και το 6ο σερί scudetto γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. Στη Γιουβέντους πρέπει πάντα να νικάς, με αυτή την φανέλα δεν κοιτάς ποτέ πίσω, δεν κοιτάς σε όσα έχεις κατακτήσεις αλλά μπροστά και σκέφτεσαι τους επόμενους τίτλους που πρέπει να κατακτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου