9 Απρ 2017

Το μεγάλο στοίχημα του Ανιέλι που έχει πετύχει πολλά και πρέπει ν’ αλλάξει και αυτό

«Οι τιφόζι είναι πάντα ίσοι», είπε ο Αντρέα Ανιέλι στην ημέρα των κλαμπ της Γιουβέντους. Πρόεδρε, γνωρίζεις πως αυτό που ακούγεται τόσο ωραίο και ιδεαλιστικό δεν έχει καμία εφαρμογή στην πράξη;

Αρθρογραφία | Οπαδοί

Οι περισσότεροι φίλαθλοι της Γιουβέντους, ειδικά εκτός Ιταλίας, δε γνωρίζουν καν πως υπάρχει η ετήσια εκδήλωση «Juventus Club DOC Day». Είναι η ημέρα που η Γιουβέντους υποδέχεται με δόξα και τιμή τους οργανωμένους της και τους κάνει να νιώθουν μοναδικοί.

Για την ακρίβεια, από τις 365 ημέρες του έτους, είναι η μοναδική ημέρα που η διοίκηση εφαρμόζει κάτι τέτοιο. Τις υπόλοιπες ημέρες, τις 364, είναι απλά η… Juventus Day και τα κλαμπ είναι οι καλύτεροι πελάτες.

Η φράση του προέδρου «Οι τιφόζι είναι πάντα ίσοι» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί ο Αντρέα Ανιέλι να έχει δώσει τέτοια εντολή ή να έχει τέτοια ενημέρωση από όσους ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ενέργεια της Γιουβέντους, αλλά η φράση -που ακούγεται τόσο ωραία- δεν έχει εφαρμογή.


Στην ημέρα των κλαμπ εκτός από τους Ανιέλι, Μαρότα και Νέντβεντ γίνεται πάντα μια αναλυτική παρουσίαση με νούμερα, στόχους και ευχολόγια. Ερχονται στην αίθουσα του αγαπημένου μας Juventus Stadium και 2-3 κούπες για να δώσουν μεγαλύτερη αίγλη και όλα καλά.



Εντυπωσιακά όσα ακούγονται και γίνονται αλλά αν τα μεταφράσεις στην πράξη βλέπει κάποιος πως είναι απλά λόγια και μόνο λόγια. Αλήθεια είναι πως η Γιουβέντους έχει 488 κλαμπ (419 στην Ιταλία, 69 στον υπόλοιπο κόσμο). Και τι κερδίζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι μέλη στην ομάδα; Κερδίζει ένα οργανωμένο κλαμπ φθηνότερα εισιτήρια; Έχει κάποιες διευκολύνσεις 1 από τα 69 κλαμπ του εξωτερικού όταν ζητάει κάποια εισιτήρια; Τι σημαίνει «όλοι οι τιφόζι είναι ίσοι;».

Ο Αντρέα Ανιέλι έχει πετύχει φοβερά και τρομερά πράγματα στη Γιουβέντους. Και δε μιλάμε μόνο για το 5Χ5 που θα γίνει 6Χ6 ή το Champions League αν έρθει. Ούτε για το γήπεδο-στολίδι, τις επενδύσεις που γίνονται γύρω από αυτό ή τις μεταγραφές.

Μιλάμε για ενδυνάμωση και καλλιέργεια της ήδη υπάρχουσας κουλτούρας της ομάδας, Μιλάμε για κινήσεις με concept. Μιλάμε για αισθητική, μιλάμε για πολλά καλά που οι άλλοι μεγάλοι -ιταλικοί και ευρωπαϊκοί- σύλλογοι θα αντιγράψουν στο κοντινό μέλλον.

Ας επενδύσει και στους οπαδούς της η Γιουβέντους. Αυτό είναι ένα επίσης μεγάλο στοίχημα για τον Αντρέα Ανιέλι. Και επειδή μιλάμε για εκατομμύρια οπαδών, όσο πιο ευχαριστημένοι είναι όλη αυτή η μάζα, τόσο περισσότερα θα είναι και τα έσοδα. Γιατί εκτός από τις επιτυχίες, η διοίκηση θέλει έσοδα. Και τα εκατομμύρια των οπαδών μπορούν να τα φέρουν. Αν μην είναι ίσοι μόνο στα όσα δίνουν στην ομάδα. Ας είναι και στα όσα λαμβάνουν…

1 σχόλιο:

  1. Πω ρε παιδιά κάτι έχετε σίγουρα. Δεν ξέρω πως να το μεταφράσω αλλά πάλι για το οπαδιλικη μιλάτε. Γιατί εσύ που είσαι σε ένα "οργανωμένο" κλάμπ (σάντουιτς) να έχεις φτηνότερα εισητήρια από εμένα που δεν είμαι; Είσαι περισσότερο Γιούβε από εμένα που επειδή πάω μόνος και όχι με άλλους 10; Γίνε μελος στη Γιούβε μέσω του membership. Αυτό είναι το μέλλον. Όχι οργανωμένα κλάμπ(μ λίγο τζάτζικι αλλά χωρίς σκόρδο). Μιλάει ο πρόεδρος. Τον πιστεύουμε μέχρι τέλους. Άρα έχετε άδικο όλοι εσείς. Γιατί αυτός είναι εκεί και εσείς είστε εδώ αραχτοί πίσω από το PC χωρίς να ξέρετε όλες τις μεταβλητές και τους παράγοντες. Και να θυμάστε έξω το οπαδιλικη. Μόνο φίλαθλοι. Έξω οι τραμπούκοι και μαφιόζοι. Μόνο άτομα που γουστάρουν ποδόσφαιρο ασχέτως ακόμη και αν είναι φίλαθλοι άλλης ομάδας.

    Αρτέμης Καστελόριζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή