20 Απρ 2017

Αλέγκρι: Θα μπορούσαμε να παίξουμε μια ολόκληρη μέρα χωρίς να δεχθούμε γκολ

«Θα μπορούσαμε να παίξουμε μια ολόκληρη μέρα χωρίς να δεχθούμε γκολ», είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος στοχεύει στο Κάρντιφ.

Η Γιουβέντους τελείωσε σχετικά εύκολα, τελικά, την υπόθεση πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με το 0-0 στο Καμπ Νου και ο Αλέγκρι είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτό που έκαναν απόψε και για αυτό που κάνουν σε όλη την σεζόν. Κάναμε ένα σπουδαίο ματς κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Είναι ένα βήμα εμπρός αλλά ο δρόμος για τον τελικό είναι ακόμη μακρύς. Απολαμβάνουμε την στιγμή και σκεφτόμαστε ξανά το πρωτάθλημα γιατί την Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Τζένοα», είπε αρχικά ο προπονητής των μπιανκονέρι και συνέχισε.

«Αυτό το ματς και το Ρεάλ-Μπάγερν ήταν δύο πολύ όμορφα, αναμετρήθηκαν οι τέσσερις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει και μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο φυσικά, απόψε δεν χειριστήκαμε όσο καλά θα έπρεπε την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε τα κενά που υπήρχαν. Από την άλλη, βέβαια, είναι κατανοητό ότι η κούραση και η αμυντική ενέργεια έχουν ως συνέπεια να χάνεις λίγο από το καθαρό μυαλό μπροστά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό που κάνουν οι παίκτες μου. Απόψε όλοι έκαναν μεγάλο ματς, θα μπορούσαμε να παίξουμε μία μέρα ολόκληρη χωρίς να δεχθούμε γκολ».


Τέλος, σε ερώτηση για το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από τον τελικό του 2015, απάντησε: «Σε σχέση με την 11άδα του τελικού στο Βερολίνο, απόψε είχαμε εννιά αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι αλλάξαμε σωστά, ότι η διοίκηση έφερε καλούς παίκτες και εγώ προσπαθώ να τους αξιοποιήσω. Τον Ιανουάριο άλλαξα σύστημα για να έχω μια διαφορετική ομάδα. Τις αλλαγές πρέπει να τις κάνεις όταν νικάς, γιατί αν τις κάνεις όταν χάνεις γίνεται πιο δύσκολο το πράγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου