11 Απρ 2017

Ο Σάκι γράφει για τη μοναδική ευκαιρία αλλά και το σημείο που δεν μπορεί η Μπαρτσελόνα να φτάσει τους παίκτες της Γιούβε

Ο Αρίγκο Σάκι πιστεύει στη Γιουβέντους και το δείχνει μέσω του σημερινού του άρθρου στη Gazzetta dello Sport.

Ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας δεν έχει πρόβλημα να πει διάφορα κατά των μπιανκονέρι, όπως έχει αποδείξει, οπότε όταν λέει κάτι καλό, μάλλον το πιστεύει πραγματικά. Και η αλήθεια είναι ότι φέτος έχει πει από πολύ νωρίς ότι η Γιουβέντους μπορεί να φτάσει ως το τέλος στο Champions League, άποψη που δεν αλλάζει ούτε τώρα.

Γράφει ο Σάκι στο άρθρο του...

«Η Γιούβε έχει μια μοναδική ευκαιρία. Να νικήσει μια Μπαρτσελόνα που αμφιταλαντεύεται και έτσι να ισχυροποιήσει το στάτους της και την δύναμη της σε διεθνές επίπεδο. Μια νίκη απέναντι στους διάσημους Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες, Ινιέστα κλπ, θα ανέβαζε το πρεστίζ και την αυτοεκτίμηση, θα ανέβαζε τις πιθανότητες της για επιτυχία στο Champions League.

Η Μπαρτσελόνα σήμερα δεν μπορεί να φτάσει τους παίκτες του Αλέγκρι σε ενθουσιασμό, ομαδικό πνεύμα, δύναμη και αντοχή, αποφασιστικότητα, κίνητρο και ακόμη και ομαδικό παιχνίδι. Σήμερα η Μπαρτσελόνα έχει την ιστορία και την ατομική ποιότητα, αλλά η κατοχή της ομάδας, το πρέσινγκ ψηλά και η αγωνιστική στρατηγική έχουν εξαφανιστεί, τώρα το γκρουπ είναι κουρασμένο με λίγο ενθουσιασμό και όχι μεγάλη επιθυμία να εντυπωσιάσει.

Η ηττοπαθής και επιφυλακτική νοοτροπία της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτό που πυροδότησε την καταλανική έκρηξη, η οποία κορυφώθηκε με το 6-1. Το να είσαι παθητικός απέναντι στους Ισπανούς είναι πολύ επικίνδυνο, πολύ περισσότερο απέναντι σε πρωταθλητές όπως ο Μέσι κα οι άλλοι, οι οποίοι ενισχύονται αν τους δώσεις χρόνο και χώρο για να παίξουν.


Σήμερα η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μακριά από την ομάδα του Γκουαρντιόλα, η οποία νίκησε διαλύοντας τους αντιπάλους της, αλλά είναι μακριά και από την ομάδα που νίκησε την Γιούβε στον τελικό πριν δύο χρόνια. Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες δεν υποστηρίζονται από απίστευτο κίνητρο, και με ένα στυλ που είναι καλύτερο από των άλλων, δεν νικάνε πλέον ακόμη και αντιπάλους όπως οι Ντεπορτίβο και Μάλαγα.

Δεν θα είναι εύκολο για την Γιούβε, επειδή η Μπαρτσελόνα έχει ένα ξεχωριστό feeling με τις βραδιές του Champions League και μια ιστορία που μεγεθύνει την εμπειρία και την προσωπικότητα τους. Φυσικά οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο τους, αλλά σε παρόμοια παιχνίδια είχαν αποτελέσματα που είναι σε συμφωνία με τον υπόλοιπο χρόνο.

Λίγοι από τους μπιανκονέρι έχουν κατακτήσει το Champions League, και αυτό θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο σε ένα γκρουπ που έχει ήδη αυτή την πείνα, με δυνατό χαρακτήρα και σιδερένια θέληση. Ο Αλέγκρι διαχειρίζεται την Γιούβε πραγματικά καλά, αλλά θα πρέπει να σταματήσει τους παίκτες του από το να είναι παθητικοί και να φοβούνται.

Η Γιουβέντους μπορεί να αποκλείσει την Μπάρτσα, έχουν τα πάντα για να πετύχουν, είναι μια σπουδαία ομάδα και ίσως σε διεθνές επίπεδο δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο δυνατοί είναι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου