18 Απρ 2017

«Χρειαζόμαστε πέντε ή έξι γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα μπορεί να βάλει τρία γκολ μέσα σε τρία λεπτά»

Οχι τέσσερα αλλά πέντε γκολ θέλει αύριο βράδυ η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος πιστεύει στην ανατροπή.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του προπονητή των μπλαουγκράνα ενόψει της ρεβάνς με τη Γιουβέντους.

Για τις ομοιότητες με την Παρί Σεν Ζερμέν: «Θυμόμαστε καλά το ματς με την Παρί, ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να είμαστε ήρεμοι και παράλληλα να έχουμε καλό ρυθμό και να είμαστε... σφαίρες χωρίς την μπάλα. Με την Γιούβε η περίσταση είναι παρόμοια. Γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος μπορεί να βάλει ένα γκολ, χρειαζόμαστε πέντε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε να ζήσουμε μια βραδιά όπως αυτή πριν τρεις εβδομάδες. Πρέπει να απολαύσουμε μια σπουδαία βραδιά κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Θα είναι δύσκολο αλλά μπορούμε».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Το μήνυμα μου προς τους οπαδούς μας είναι ότι έχουν ακόμη μία ευκαιρία να ζήσουν μια ιστορική βραδιά. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να βάλει τρία γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, η Γιουβένους θεωρητικά έχει την πρόκριση στα χέρια της και μπορεί να αποφασίσει αν θα αμυνθεί ή θα επιτεθεί. Εμείς, από την άλλη, μπορούμε μόνο να επιτεθούμε, να επιτεθούμε, να επιτεθούμε».

Για το αν χρειάζεται ένα θαύμα: «Εχει γίνει κι άλλες φορές ανατροπή, τον όρο "θαύμα" μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο εσείς».


Για το γεγονός ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε ότι η Γιουβέντους θα παίξει για να σκοράρει στη Βαρκελώνη: «Αν το είπε αυτό, τότε οι υπολογισμοί μου είναι λάθος και θα πρέπει τελικά να βάλουμε έξι γκολ. Ελπίζω να είναι μια μαγική βραδιά για τους οπαδούς μας. Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο αλλά χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας στο 100%. Ο Μέσι, βέβαια, ακόμη και στο 25% μπορεί να δώσει πολλά γιατί είναι μοναδικός».

Για τον Ιγκουαΐν: «Μην με κάνετε να πω τίποτα, δεν είναι η σωστή μέρα για να δώσω κίνητρα στον Ιγκουαΐν, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους είναι πολύ καλοί. Πρέπει να δώσω κίνητρα σε αυτούς της Μπαρτσελόνα, όχι στον αντίπαλο. Στον αγώνα του Τορίνο πιστεύω ότι η Γιούβε έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που ξέρει να παίξει με ή χωρίς την μπάλα και είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Η ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, βέβαια, μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε από τους οπαδούς μας να δημιουργήσουν μια τρελή, σε αθλητική πλαίσια, ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία οι παίκτες μας θα μπορέσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου