27 Μαΐ 2017

Σύνθημα για τρεμπλ από τον Μαξ που ρωτήθηκε πού ήταν την ημέρα που η Γιούβε κατακτούσε το δεύτερο Champions League

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε σύνθημα κατάκτησης του Champions League μετά τη νίκη επί της Μπολόνια ενώ θυμήθηκε πού ήταν στις 22 Μαΐου 1996, όταν ο Τζανλούκα Βιάλι σήκωνε την κούπα στη Ρώμη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Γιουβέντους στο Sky Italia.

- Το γκολ σας ξύπνησε. Για το Κάρντιφ τι σημαίνει;
«Οτι η ομάδα είναι καλά σε φυσική κατάσταση, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δουλέψαμε αρκετά βαριά Τετάρτη-Πέμπτη, με τη ζέστη που είχε σήμερα η ομάδα άρχισε μα αργό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 1-0, ξύπνησε και έκανε ένα καλό μισάωρο. Ηταν μια καλή προπόνηση. Ηταν σημαντικό να κλείσουμε με νίκη, είμαι ικανοποιημένος. Εκανε ντεμπούτο ο Αουντέρο και έδειξε σπουδαία προσωπικότητα, ο Κιν έβαλε γκολ, είμαι χαρούμενους για αυτόν. Το σημαντικό είναι ότι όλοι είναι καλά πνευματικά και σωματικά. Από την Δευτέρα θα προετοιμάσουμε με ηρεμία τον αγώνα του Κάρντιφ».

- Ο Κιν έσπασε όλα τα ρεκόρ. Είσαι ειδικός στους πιτσιρικάδες με εγγυημένο μέλλον;
«Οχι, απλά τους καλούς τους βάζω να παίξουν όταν μπορώ. Είμαι χαρούμενους για αυτούς στους οποίους έδωσα τη δυνατότητα να κάνουν ντεμπούτο. Ολοι τους παίζουν στη Serie A πλέον».


- Τι θα κάνει τη διαφορά στο θέμα της παραμονής σου; Πρέπει να έχεις παίκτες; Να επεκταθεί το συμβόλαιο;
«Οχι, πρέπει απλά να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα πράγματα. Πιστεύω πως αυτή η διοίκηση έχει πολλά να κάνει ακόμη, κινείται καλά, άλλαξε όπως έπρεπε την ομάδα όταν έπρεπε να αλλάξει, από εκεί και πέρα έχω ένα σημαντικό γκρουπ στη διάθεση μου. Γκρουπ που μπορεί να δώσει πολλά και να κατακτήσει πολλά ακόμη».

- Σε 5-10 χρόνια θα είσαι σε σύλλογο ή εθνική ομάδα;
«Δέκα όχι, ποιος φτάνει στα δέκα; Σε πέντε, ναι. Εξι. Θα δούμε. Θα σας το πω όταν είναι. Τώρα πρέπει να απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα, την οποία πρέπει να προετοιμάσουμε καλά γιατί θα πάμε να παίξουμε ένα παγκόσμιο event. Και όπως όλα τα παγκόσμια events, πρέπει το παίξουμε με μεγάλη ηρεμία, αυτό είναι το πιο σημαντικό, με ενθουσιασμό γιατί είναι φυσιολογικό να υπάρχει, και πάνω από όλα με πίστη ότι θα κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο».

- Πόσο θα μετρήσει το να ρίξετε μια ματιά στην 11άδα της Ρεάλ; Με βάση αυτό, μπορεί να αλλάξετε κάτι;
«Οχι, οι παίκτες της Ρεάλ είναι αυτοί, έχουν πολλές αλλαγές, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ καλοί. Εχουν σπουδαία ποιότητα μπροστά και μπορούν να βάλουν γκολ οποιαδήποτε στιγμή. Διαχειρίζονται καλά το ματς, θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και να τους χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία τους».

- Ο πιο κατάλληλος, πιστεύω, για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Μαρτσέλο είναι ο Ντάνι Αλβες, ψυχολογικά επίσης. Λέω βλακείες (ερώτηση του Τζανλούκα Βιάλι);
«Οχι, απολύτως όχι. Βλακείες δεν λες ποτέ. Ο Ντάνι Αλβες είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής, κάνει, όπως και ο Μαρτσέλο, εκπληκτικά πράγματα. Θα πρεπει να δούμε αν θα έχουν έτοιμο και τον Μπέιλ. Το σημαντικό είναι να είμαστε καλά εμείς, είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά πάνω από όλα πρέπει να είμαστε καλοί πνευματικά. Να το πιστέψουμε ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Να ξέρουμε ότι οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά».


- Ποια είναι τα αδύνατα σημεία της Ρεάλ;
«Επιτρέπουν κάποια πράγματα στην άμυνα, θα πρέπει να είμαστε καλοί στο να τους πιέσουμε, να τους σφυροκοπήσουμε. Αν είμαστε καλοί επιθετικά, πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να φέρουμε στο Τορίνο την κούπα».

- Θυμάσαι πού ήσουν στις 22 Μαΐου 1996;
«Ημουν εκεί, στο γήπεδο, ήμουν ποδοσφαιριστής της Περούτζια και ήμουν στο γήπεδο για να δω το ματς».

- Περίμενες ποτέ ότι τόσα χρόνια μετά, θα άκουγες τον Ζιντάν να λέει ότι είσαι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου; Είχες αυτόν τον στόχο;
«Οχι, αλλά προφανώς είχα μέσα μου την προπονητική, αλλιώς δεν θα το έκανα. Ευτυχώς το κατάλαβα».


1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι πολύ που μιλάει έτσι, γιατί ο απλός και πολύς φίλαθλος ``κοσμάκης`` παγκοσμίως ανά τον κόσμο από αυτό το ματς βγάζει συμπεράσματα για τη Γιούβε.. Το καμπιονάτο δεν πρ'οκειται να το δει ποτέ.. Κάνω λόγο για το επιθετικό στυλ που λέει, γιατί κακά τα ψέματα το 80% , τουλάχιστον, των oyd;etervn pagkosm;ivw φιλάθλων είναι υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρου και γίνoνται οπαδοί των ομάδων που παίζουν σ` αυτό το στυλ... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή