15 Μαΐ 2017

Τελείωσαν τα 90λεπτα των προσπαθειών, αρχίζουν τα 90λεπτα των κατακτήσεων

Το παιχνίδι με τη Ρόμα και η ήττα που ήρθε είναι ό,τι πρέπει για δύο συμπεράσματα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το πρώτο, για να το ξεπεράσουμε χωρίς πολλά-πολλά, είναι πως όσοι θέλουν να γκρινιάξουν, η ομάδα τους έδωσε ένα καλό κίνητρο. Το άλλο, το δεύτερο, είναι πιο σοβαρό.

Τίποτα δε σου χαρίζεται αν δεν πασχίσεις για να το κατακτήσεις. Η εμφάνιση της Γιουβέντους ήταν κακή στο Ολίμπικο γιατί ήταν αδιάφορη. Γιατί δεν είχαν το μυαλό τους στο ματς, γιατί πίστευαν πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το Χ.

Μαθηματικά οι μπιανκονέρι δεν έχουν κατακτήσει το σκουντέτο. Σύμφωνοι. Και καλό θα ήταν να το είχαν κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα ή απέναντι στη Ρόμα. Θα το κάνουν εντός έδρας, στο ματς με την Κροτόνε.

Την Τετάρτη, στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στην άλλη ομάδα της πόλης, η Γιούβε ρίχνεται στη μάχη για έναν τίτλο. Αν και σε αυτό το ματς υπάρξει πρόβλημα, τότε θα ανησυχήσουμε περισσότερο. Οχι για τη μη κατάκτηση ενός κυπέλλου, αλλά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Η ομάδα του Αλέγκρι έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές το κύπελλο Ιταλίας. Μπορεί τώρα να μην το καταφέρει. Ο αντίπαλος, η Λάτσιο, διψάει περισσότερο. Σημαντικό είναι και πώς θα παίξει η Γιούβε. Μπορεί να κάνει ένα σούπερ παιχνίδι με τρία δοκάρια και τον αντίπαλο τερματοφύλακα MVP και τελικά σε μια κόντρα ή μια καραμπόλα να χάσει με 1-0. Αυτό δεν πρέπει να προβληματίσει. Απλά να στεναχωρήσει.

Αν όμως απωλέσει τον τίτλο με μια κακή εμφάνιση, η συζήτηση θα μπει σε άλλο επίπεδο. Αλήθεια είναι πως ο Αλέγκρι παρουσίασε φορμαρισμένη τη Γιουβέντους του στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς. Τα παιχνίδια του Champions League δεν έχουν τελειώσει βέβαια, αλλά υπάρχουν και δύο κομβικά στην Ιταλία. Υπάρχουν δηλαδή τρία παιχνίδια που δίνουν τρεις τίτλους.

Η ομάδα αρχίζει να κάνει ταμείο από την Τετάρτη. Εκεί που θα παίξει τον τρίτο σε βαρύτητα τίτλο της σεζόν (Coppa Italia). Ακολουθεί ο δεύτερος την Κυριακή με την Κροτόντε (σκουντέτο) και στις 3 Ιουνίου ο πρώτος και σημαντικότερος τίτλος (Champions League).

Η ήττα στο ματς με τη Ρόμα είναι περισσότερο για λαϊκή κατανάλωση και κουβέντα. Τα σημαντικά έρχονται. Η Γιουβέντους πλέον δεν προσπαθεί να κατακτήσει κάτι. Πρέπει να το κατακτήσει. Τώρα θα δούμε αν είναι και τα καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου