16 Μαΐ 2017

Οι τέσσερις μεταγραφές που έχει κάνει ήδη η Γιουβέντους και τι ισχύει στην περίπτωση του Κουαδράδο

Τον Ιανουάριο η Γιούβε αποφάσισε να προχωρήσει μόνο σε μία προσθήκη στο ρόστερ της, αποκτώντας τον Τόμας Ρινκόν από την Τζένοα.

Ουσιαστικά, όμως, έκανε άλλες δύο μεταγραφές. Τον Απρίλιο προχώρησε σε άλλη μία και τώρα τις έκανε τέσσερις.
Ας δούμε-θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί αλλά και τι συμβαίνει με τον δανεικό Χουάν Κουαδράδο.

Ματία Καλντάρα
Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Αταλάντα θεωρείται, μαζί με τον Ντανιέλε Ρουγκάνι και τον Αλέσιο Ρομανιόλι, μία από τις μεγάλες ελπίδες των Ιταλών για την άμυνα σε ό,τι αφορά τα επόμενα χρόνια και η Γιουβέντους φρόντισε να τον εξασφαλίσει. Οι μπιανκονέρι έκαναν δικό τους τον Καλντάρα τον Ιανουάριο αφού συμφώνησαν στα 15+6 (μπόνους) εκατ. ευρώ με την Αταλάντα, στην οποία θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο ο Καλντάρα ώστε να είναι έτοιμος για να ντυθεί μπιανκονέρο και τυπικά από το καλοκαίρι του '18.


Ρικάρντο Ορσολίνι
Ακόμη ένας πιτσιρικάς Ιταλός που δεσμεύθηκε με τους μπιανκονέρι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εχοντας να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό άλλων ομάδων που ενδιαφέρονταν, η Γιουβέντους έκανε δικό της τον 19χρονο εξτρέμ της Ασκολι με ένα deal που κόστισε 6+4 (μπόνους) εκατ. ευρώ. Ο Ορσολίνι παρέμεινε στην Ασκολι ως δανεικός πλέον και περιμένει να δει αν το καλοκαίρι θα έρθει στο Τορίνο για να παραμείνει ή για να πάει κάπου δανεικός για ακόμη ένα χρόνο.


Ροντρίγκο Μπετανκούρ
Η Γιουβέντους επισημοποίησε τον Απρίλιο την απόκτηση του Ροντρίγκο Μπετανκούρ, ο οποίος θα είναι στη διάθεση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από το καλοκαίρι. Η απόφαση των μπιανκονέρι να αποκτήσουν τον 20χρονο Ουρουγουανό χαφ της Μπόκα Τζούνιορς, κάνοντας χρήση της οψιόν ύψους 9,5 εκατ. ευρώ (που θα καταβληθούν σε δύο δόσεις), ήταν δεδομένη. Ο Μπετανκούρ υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2022 ενώ η Μπόκα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 50%.


Μεχντί Μπενάτια
Ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε ως δανεικός φέτος στη Γιουβέντους, μετά τη σχετική συμφωνία με την Μπάγερν. Μια συμφωνία που προέβλεπε ότι οι μπιανκονέρι θα έπρεπε να καταβάλουν 17 εκατ. ευρώ αν ήθελαν να τον αγοράσουν. Και τελικά ήθελαν. Η Γιούβε ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα ότι έκανε χρήση της οψιόν απόκτησης του και ο Μπενάτια υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2020 ενώ οι Βαυαροί θα πάρουν τα χρήματα τους σε δύο δόσεις.


Η περίπτωση Κουαδράδο
Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ο Χουάν Κουαδράδο, ο οποίος έχει ουσιαστικά αποκτηθεί με μεταγραφή, αν και είναι δανεικός. Συγκεκριμένα, η συμφωνία της Γιουβέντους με την Τσέλσι προβλέπει ότι ο Κολομβιανός εξτρέμ θα είναι δανεικός για τρία χρόνια στους Τορινέζους, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν 5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Αν, δηλαδή, η Γιούβε θέλει να κρατήσει ως δανεικό τον Κουαδράδο και για του χρόνου θα πρέπει να δώσει άλλα 5 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους, εκτός κι αν θέλει να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να δώσει 20 εκατ. ευρώ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Χουάν τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια θα είναι μπιανκονέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου