20 Μαΐ 2017

Ο Ιγκουαΐν θυμάται τις φήμες και μιλάει για μια δύσκολη απόφαση, το σύστημα και μια ανόητη κίνηση

Για τη Νάπολι, τη Γιουβέντους, το τρεμπλ, τον Σάρι, τον Αλέγκρι και τον... αναξιοπρεπή Γκλικ, μίλησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο Αργεντίνος φορ των μπιανκονέρι παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere dello Sport, τα κυριότερα σημεία της οποίας είναι τα εξής...

Για τη Νάπολι: «Εχω υπέροχες αναμνήσεις και κανένα παράπονο, άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου εκεί. Πάντα θα ευχαριστώ τη Νάπολι, ήταν η μόνη ομάδα που έκανε ό,τι έπρεπε για να με αποκτήσει όταν αποφάσισα να φύγω από την Ρεάλ και πάντα θα είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτά τα τρία υπέροχα χρόνια, ξέρω ότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπούν ακόμη αλλά και άνθρωποι που με μισούν. Δεν με νοιάζει όμως αυτό, με νοιάζει τι είμαι και τι έκανα για αυτή την ομάδα».

Για τη μεταγραφή στη Γιουβέντους: «Είμαι επαγγελματίας, πήρα την σωστή απόφαση για μένα. Ηταν δύσκολο, άκουσα κάποιες φήμες ότι η Γιούβε σκόπευε να πληρώσει την ρήτρα αλλά δεν το πίστεψα. Ηταν μια πολύ, πολύ, περίπλοκη και δύσκολη απόφαση. Τα γεγονότα όμως, τα αποτελέσματα τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη, αποδεικνύουν ότι πήρα την σωστή απόφαση. Από την ημέρα που συνειδητοποίησα ότι η Γιουβέντους όντως με ήθελε τόσο πολύ, είπα "φτάνει, πρέπει να το κάνω" και το έκανα. Αν δεν πάρεις ρίσκο στη ζωή, δεν κάνεις τίποτα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά έπρεπε να την πάρω και την πήρα. Ετσι είμαι, δεν φοβάμαι τίποτα, ήταν ένα σημαντικό βήμα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή μου, μου αρέσουν οι προκλήσεις και προσπαθώ να νικήσω».

Για τον Μαουρίτσιο Σάρι: «Είναι ένας από τους προπονητές που μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και ξέρει πόσο καλά πόσο νοιάζομαι για αυτόν και πόσο τον ευχαριστώ. Το λέω επειδή το αισθάνομαι, όπως κι αυτός λέει πάντα καλά λόγια για μένα. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε κι από απόσταση γιατί μου έδωσε πολλά».


Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Οταν ήρθα στη Γιούβε, βρέθηκα να παίζω σε ένα σύστημα (3-5-2) που ήταν εντελώς νέο για μένα. Ηταν η πρώτη φορά που έπαιζα σε αυτό το σύστημα, οπότε ήταν δύσκολο. Μετά την ήττα στη Φλωρεντία, τον Ιανουάριο, ο προπονητής αποφάσισε να αλλάξει σε 4-2-3-1. Οταν το αποφάσισε, μας είπε ότι για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα επιθετικά όπλα μας, θα πρέπει οι επιθετικοί να θυσιαστούμε στο γήπεδο για την ομάδα. Μας έκανε σαφές ότι θα χρειαζόταν πολλή έξτρα δουλειά από τους επιθετικούς σε όλους τους τομείς. Το βάλαμε όλοι στο μυαλό μας, θέλαμε να το κάνουμε και το κάναμε. Αλλαξα τον τρόπο παιχνιδιού μου και νομίζω πως αυτός ο συνδυασμός ταλέντου και δουλειάς μας έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Αλέγκρι είναι ένας προπονητής που νίκησε και σε άλλη ομάδα πριν τη Γιουβέντους και πραγματικά σου μεταδίδει την επιθυμία του για νίκη. Μου έδωσε την απαραίτητη εμπιστοσύνη και με έχει βελτιώσει σε επίπεδο τακτικής».

Για τον τελικό με την Ρεάλ και την προοπτική του τρεμπλ: «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι τον Αύγουστο. Τότε θέλαμε, ονειρευόμασταν, να κατακτήσουμε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Είμαστε κοντά στο να το κάνουμε αλλά πρέπει να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Ο τελικός του Κάρντιφ θα είναι μια ξεχωριστή πρόκληση κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα. Είναι μια ομάδα συνηθισμένη να παίζει τέτοια ματς, όπως το βλέπω εγώ, είναι μια πολύ όμορφη πρόκληση και ελπίζουμε να νικήσουμε. Ελπίζω αυτή η υπέροχη σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Για το φάουλ που του έκανε ο Καμίλ Γκλικ στη ρεβάνς με την Μονακό: «Δεν έχω λόγια για αυτό το φάουλ. Ηταν ανόητο, έγινε χωρίς λόγο και χωρίς καμία αξιοπρέπεια. Ολος ο κόσμος είδε τι έκανε και δεν είχε την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια εκείνη την στιγμή, ή έστω μετά το ματς, να έρθει να απολογηθεί. Λυπάμαι για αυτόν, αφού προσπάθησε να με τραυματίσει και απέτυχε».


1 σχόλιο:

  1. Πήρε Όντως μία δύσκολη απόφαση αλλά ο άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να νικάει πρέπει όπως είπε και ο ίδιος να παίρνει ρίσκα και ας βρίσκεται σε δύσκολη θέση..... Ελπίζουμε όλοι ότι πήρε την σωστή απόφαση στην πιο ώριμη ηλικία.... Και ας ελπίσουμε όλοι οι οπαδοί της βεκια σινιορα να του (μας) βγει σε καλό....fino alla fine...

    ΑπάντησηΔιαγραφή