Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Οι συμμαχίες στο ιταλικό ποδόσφαιρο: ποιοι θέλουν να κάνουν… παρέα με τον Ανιέλι και ποιοι όχι

Αντρέα Ανιέλι και Κλαούντιο Λοτίτο δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αν και στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας ήταν στην ίδια πλευρά.

Η μεταγραφική υπόθεση του Κεϊτά Μπαλντέ είναι μπερδεμένη λόγω και του παρασκηνίου. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει μια προσπάθεια για να περιοριστεί η δύναμη του προέδρου της Λάτσιο σε Ομοσπονδία και Lega, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο Ανιέλι. Κι όμως, στις εκλογές του Μαρτίου για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, ψήφισαν το ίδιο και συγκεκριμένα τον Κάρλο Ταβέκιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λοτίτο ήταν υπέρ του Ταβέκιο και στις προηγούμενες εκλογές αλλά ο Ανιέλι κατά, για να αλλάξει τακτική τώρα. Η αλλαγή αυτή της Γιουβέντους είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο παρασκήνιο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Και οι οποίες δεν περιγράφονται απαραίτητα με τον τρόπο που ψήφισαν στις εκλογές.


Γιουβέντους και Λάτσιο για παράδειγμα, όπως προαναφέραμε, ψήφισαν το ίδιο αλλά γενικά είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα. Δίπλα στους μπιανκονέρι είναι η Ρόμα του Τζέιμς Παλότα, η Ιντερ με τους Κινέζους και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η Μίλαν με τους Κινέζους. Γιατί η Μίλαν με τους Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι ήταν μαζί με τον Λοτίτο και την Τζένοα του Ενρίκο Πρετσιόζι, έχοντας... part time τη Νάπολι του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Οι παρτενοπέι προσπαθούν να κρατήσουν μια ουδέτερη στάση, όπως και η Φιορεντίνα των Ντέλα Βάλε, με αποτέλεσμα σε άλλα θέματα να είναι υπέρ του ενός μπλοκ και σε κάποια άλλα με το έτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου