20 Μαΐ 2017

Πιάνιτς: Η φετινή Γιουβέντους είναι «killer», μια πολεμική μηχανή

Ο ευτυχισμένος, λόγω του πρώτου του τίτλου στην Ιταλία, Μίραλεμ Πιάνιτς μίλησε για το πώς έζησε την πρώτη του χρονιά στην «πολεμική μηχανή και killer» Γιουβέντους, πριν αποθεώσει τους Αλέγκρι, Μπουφόν, Αλβες, Μάντζουκιτς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βόσνιος χαφ σε Sky Italia και Mediaset.

Για το ματς με την Κροτόνε: «Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, θέλουμε να το τελειώσουμε την Κυριακή. Αν έχουμε κάνει ένα τόσο καλό πρωτάθλημα, είναι και χάρη σε αυτούς που ακολουθούν και μας πίεζαν να συνεχίσουμε. Φέτος η Γιουβέντους, όπως έχει πει και ο μίστερ, ήταν killer, μια πολεμική μηχανή. Την Κυριακή θα μπει στο γήπεδο μια σπουδαία Γιούβε. Θέλουμε να κατακτήσουμε το scudetto μπροστά στους οπαδούς μας, σεβόμαστε πολύ την Κροτόνε για τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς και η ομάδα είναι συγκεντρωμένη σε αυτό».

Για τον Αλέγκρι: «Ο μίστερ με βοήθησε να ωριμάσω. Ηταν σημαντικός για μένα φέτος και σίγουρα βελτιώθηκα ως προπονητής. Εμαθα πολλά εδώ χάρη στο γκρουπ, στον μίστερ, στους συνεργάτες του, όλους. Ο Αλέγκρι έδεσε ένα δυνατό ρόστερ. Στην αρχή είχαμε κάποιες δυσκολίες, το παιχνίδι μας δεν ήταν τέλειο αλλά παίρναμε πάντα τα αποτελέσματα. Μετά τονώθηκε η αυτοπεποίθηση μας, γνωριστήκαμε όλοι καλύτερα εντός και εκτός γηπέδου και βελτιώθηκε και το παιχνίδι μας. Αυτό σίγουρα είναι δουλειά του προπονητή και νομίζω ότι οι τιφόζι είναι πολύ ικανοποιημένοι μαζί του».


Για την κατάκτηση του Coppa Italia: «Ηταν μια μεγάλη χαρά, μια δίκαιη νίκη, ένας στόχος που επιτεύχθηκε. Οταν ήρθα εδώ, μου είπαν από την αρχή ότι πρέπει να κατακτήσουμε ξανά πρωτάθλημα και κύπελλο. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, τώρα μπορούμε να πετύχουμε και τον δεύτερο την Κυριακή και μετά να σκεφτούμε το Champions League. Το κύπελλο είναι ο πρώτος μου τίτλος στην Ιταλία και είμαι πολύ χαρούμενος. Ηρθα στη Γιουβέντους για να διεκδικώ μέχρι τέλους όλους τους τίτλους και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα πρέπει, όμως, να νικήσουμε πάλι για να μας θυμάται πάντα ο κόσμος».

Για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει το Champions League: «Η διοίκηση έκανε εκπληκτική δουλειά, χτίζοντας μια ομάδα με τον σωστό συνδυασμό ποδοσφαιριστών έμπειρων και νικητών, με ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη πείνα και θέλουν να νικήσουν. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή. Ποδοσφαιριστές όπως οι Ντάνι Αλβες και Μάντζουκιτς έχουν τρομερή εμπειρία, μας βοηθούν πολύ και είναι πάντα εκεί στα σημαντικά ματς. Εχουν κατακτήσει τα πάντα και έχουμε μεγάλο σεβασμό για αυτούς αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι πρωταθλητές τίθενται στην απόλυτη διάθεση της ομάδας».

Για το αν αξίζει την Χρυσή Μπάλα ο Μπουφόν: «Σίγουρα ναι, αξίζει να την κατακτήσει, αν και δεν ξέρω με ποια κριτήρια ψηφίζουν... Είναι ένας απίστευτος τερματοφύλακας, ένας θρύλος και εύχομαι να το κατακτήσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου