8 Μαΐ 2017

Πώς θα είναι η Γιουβέντους το 2022, τη σεζόν-ορόσημο που η οικογένεια Ανιέλι θα συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής στην ομάδα

Ο Αντρέα Ανιέλι έχει πει ότι η Γιουβέντους χωρίζει το μέλλον σε τριετίες και αναλόγως προγραμματίζει.

Το forzajuve.gr δεν παίρνει αποφάσεις αλλά.... ταξιδεύει πέντε χρόνια μπροστά και φαντάζεται πώς θα είναι τότε η Κυρία.

Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2022, όταν οι μπιανκονέρι θα προετοιμάζονται για την σεζόν 2022-23. Σεζόν-ορόσημο στην ιστορία της, αφού θα συμπληρώνεται... ένας αιώνας Ανιέλι! Το 1923 η οικογένεια πήρε τις μετοχές της Γιούβε και από τότε δεν την άφησε ποτέ, χτίζοντας έναν ποδοσφαιρικό κολοσσό. Εναν κολοσσό, η δύναμη του οποίου ήταν, είναι και πάντα θα είναι το ιταλικό στοιχείο. Και κάπως έτσι φανταζόμαστε ότι θα είναι και το καλοκαίρι του 2022.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι η Γιουβέντους δεν μπορεί να προχωρήσει, να σταθεί, να νικήσει, αν δεν έχει έναν ιταλικό κορμό. Ετσι ήταν στα χρόνια της πρώτης πεντάδας σερί πρωταθλημάτων, την δεκαετία του ’30, έτσι ήταν στα χρόνια των Μπονιπέρτι-Σίβορι-Τσαρλς, στα χρόνια της ομαδάρας του Τζιοβάνι Τραπατόνι, στα χρόνια του Μαρτσέλο Λίπι και του Φάμπιο Καπέλο, έτσι είναι και σε αυτά τα χρόνια που ζούμε.

Η ομάδα-σύμβολο του calcio, είχε, έχει και θα έχει ως προτεραιότητα το να διατηρεί πάντα έναν κορμό Ιταλών παικτών. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Αντρέα Ανιέλι στις αρχές του καλοκαιριού, σε μια μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει: «Δουλεύουμε ήδη για να χτίσουμε τον επόμενο πυρήνα Ιταλών παικτών».


Οι βετεράνοι
Σε αυτόν τον πυρήνα, σε πέντε χρόνια από τώρα, υπολογίζεται ότι θα παραμένουν οι Κλαούντιο Μαρκίζιο και Λεονάρντο Μπονούτσι, οι οποίοι θα είναι 35 και 34 ετών αντίστοιχα. Και θα είναι οι βετεράνοι των αποδυτηρίων, οι πάντα χρήσιμοι βετεράνοι, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά.

Είναι αυτοί που θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τη νοοτροπία τους, το DNA της Γιουβέντους στην επόμενη γενιά. Και ποια θα είναι αυτή η επόμενη γενιά; Θα είναι αυτή του Ντανιέλε Ρουγκάνι, του Στέφανο Στουράρο, του Ρολάντο Ματραγκόρα, του Στέφανο Σένσι. Οι τρεις πρώτοι είναι ήδη στους μπιανκονέρι, ο τέταρτος είναι στη Σασουόλο αλλά ουσιαστικά ανήκει στη Γιούβε. Και του Ματία Καλντάρα φυσικά που θα έρθει σε λίγο καιρό από την Αταλάντα.


Η ηγετική μορφή του Ντιμπάλα και οι υπόλοιποι
Είναι η γενιά των Πάουλο Ντιμπάλα, Μάριο Λεμινά και Αλεξ Σάντρο. Ενας Αργεντίνος, ένας Γκαμπονέζος και ένας Βραζιλιάνος, οι οποίοι είναι ήδη βασικοί (ο Λεμινά φαίνεται να δυσκολεύεται αλλά πάντα προσπαθεί να μπει στο κλίμα) στελέχη της ομάδας και υπολογίζονται και για τα επόμενα χρόνια.

Η περίπτωση Πογκμπά, βέβαια, δείχνει ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το μέλλον των μη Ιταλών αλλά υπολογίζουμε με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ο Ντιμπάλα, για παράδειγμα, έχει πει ότι θέλει να γίνει για τη Γιουβέντους μια σημαία, όπως οι Ντελ Πιέρο και Μπουφόν. Αν όντως το θέλει, σε 4,5χρόνια από σήμερα θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, με νοοτροπία ουσιαστικά... Ιταλού, αφού από την Αργεντινή έφυγε πιτσιρικάς. Εξάλλου, πλέον, έχει συμβόλαιο έως τότε!

Με την ίδια νοοτροπία μεγαλώνει και ο Λεμινά, όπως και ο Αλεξ Σάντρο, ο οποίος πριν λίγο καιρό δήλωνε, και αυτός, ότι θέλει να μείνει πολλά χρόνια στους μπιανκονέρι και να γράψει ιστορία. Είναι η γενιά του Πολ Λιρόλα, του Ισπανού πλάγιου μπακ, ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Σασουόλο φέτος και στο Τορίνο υπολογίζουν ότι σε δύο χρόνια θα είναι ο βασικός της Κυρίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ντάνι Αλβες.


Η εφαρμογή του βιομηχανικού πλάνου 
Σε αυτούς, τους νεαρούς Ιταλούς αλλά και τους μη Ιταλούς που είναι ανήκουν ήδη στη Γιούβε, θα προστεθούν κι άλλοι. Το τμήματα σκάουτινγκ άλλωστε, υπό την καθοδήγηση του Φάμπιο Παράτιτσι, δουλεύει στην εντέλεια και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι μάνατζερ μιλάνε για μια Γιουβέντους που ελέγχει τις μικρές ηλικίες σε βαθμό που ελάχιστα κλαμπ μπορούν να υποστηρίξουν ότι το πετυχαίνουν.

Το... βιομηχανικό πλάνο που έφτιαξε η οικογένεια Ανιέλι το καλοκαίρι του 2010, με την ανάληψη της προεδρίας από τον Αντρέα, προβλέπει μια μακρά κυριαρχία και μια σταδιακή ανανέωση της ομάδας, με τον ιταλικό κορμό να αποτελεί το Α και το Ω για το παρόν και το μέλλον. Ενας κορμός Ιταλών ή «Ιταλών» παικτών, που το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν σταματήσει τους πανηγυρισμούς για το... 11ο σερί scudetto και θα δουλεύουν για το 12ο!


1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να αυξηρεί και η χωρητικότητα του γηπέδου.. Τώρα , με τις 41470 δε μπορεί ν βγάλει μέσο όρο σίγουρα ούτε 40.00, αφού οι 2200 πάνε στους φιλοξενούμενους και εξαρτάται και απ αυτούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή