15 Μαΐ 2017

Η Γιουβέντους των 52, έως τώρα, αγώνων, καλείται να διαχειριστεί κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ φέτος

Η Gazzetta dello Sport έγραψε για την ήττα της Γιουβέντους, η οποία είναι σαν τον μποξέρ που ετοιμάζει τα γάντια του.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας μετά την ήττα από την Ρόμα.

«Τώρα να παραμείνουμε ήρεμοι». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος για να καταλάβει ότι τώρα είναι η στιγμή για να διατηρήσεις την ηρεμία σου και να μην επηρεαστείς από ένα ματς που για την Ρόμα ήταν κλειδί, ενώ για τη δική του Γιούβε ήταν μόνο το πρώτο από τα τρία ματς-μπολ για τον τίτλο. Το τρεμπλ, στην τελική, απέχει μόνο τρεις αγώνες που πρέπει να νικήσει: Κροτόνε (ή Μπολόνια), Λάτσιο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην αρχή του χρόνου, όταν γίνονται οι προβλέψεις, υπογραμμίζουν σωστά όλοι ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφαιρούν βαθμούς σε αυτούς που συμμετέχουν. Η Γιουβέντους, η οποία μέχρι σήμερα έχει παίξει 52 αγώνες, πήρε μόνο δύο βαθμούς στα τελευταία τρία ματς με Αταλάντα, Τορίνο και Ρόμα. Δεν είχε συμβεί ποτέ φέτος. Την τελευταία περίοδο υπήρχαν τα νοκ άουτ με Μπαρτσελόνα και Μονακό, πριν τα οποία υπήρχαν τα δύο ματς με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο, για πρωτάθλημα και κύπελλο. Σαράντα πολύ... βαριές μέρες, με την τριάδα Αταλάντα-Τόρο-Ρόμα στο πρωτάθλημα. Σε μια περίοδο που ο Αλέγκρι μπόρεσε να κάνει πολλές αλλαγές στην άμυνα, κάποιες στο κέντρο, αλλά τίποτα στην επίθεση. Ο τραυματισμός του Πιάτσα, υποτιμημένος από πολλούς, έπαιξε σημαντικό ρόλο.


Σε τέτοιες καταστάσεις, είναι φυσιολογικό ο προπονητής να "επιλέξει" αγώνες. Και η ομάδα μπορεί να βγάλει το καλώδιο από την πρίζα, όπως παραδέχθηκαν ο προπονητής και ο Λεονάρντο Μπονούτσι, στον αντικειμενικά λιγότερο σημαντικό αγώνα αυτής της εβδομάδας. Συνέβη τώρα, κόντρα σε μία Ρόμα που απέδειξε ότι αξίζει την 2η θέση, όπως συνέβη μερικώς με την Αταλάντα. Η μοναδική αμφιβολία, εκ των υστέρων όμως, είναι αν θα μπορούσαν να είχαν επιλεγεί οι καλύτεροι τουλάχιστον για ένα από τα ματς με Τορίνο και Ρόμα.

Συζητήσεις που αυτή την στιγμή μπορούν να θεωρηθούν κουβέντες καφενείου. Με την Λάτσιο και την Κροτόνε θα παίξουν οι καλύτεροι, με εξαίρεση τραυματίες (Κεντίρα) και τιμωρημένους (Πιάνιτς για το κύπελλο). Η Γιουβέντους, εκπληκτική ομάδα σε πνευματικό επίπεδο, είναι σαν τον μποξέρ που όταν τρώει μια γροθιά για νοκ άουτ, σηκώνεται και ρίχνει μία πιο δυνατή. Και τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή να ετοιμάσει τα γάντια της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου