5 Μαΐ 2017

Ο Κεντίρα μιλάει για το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή

Ο Σάμι Κεντίρα είπε όμορφα πράγματα σε δηλώσεις του στο JTV.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός χαφ στο κανάλι της Γιουβέντους.

Για τη νίκη στο Μονακό: «Ηταν ένα ματς με τέλειο αποτέλεσμα. Είναι υπέροχο να βάζεις δύο γκολ εκτός έδρας και η νίκη ήρθε χάρη στους πρωταθλητές μας, όπως ο Μπουφόν, ο Ιγκουαΐν, ο Αλβες... Είναι σημαντικό σε τέτοια ματς να έχεις αυτούς τους συμπαίκτες. Στη ρεβάνς θα πρέπει να σκοράρουμε. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη φάση των "16" κόντρα στην Πόρτο και ξέρουμε καλά ότι αν σκεφτούμε πως έχουμε ήδη προκριθεί, θα έχουμε κάνει το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, το δείξαμε και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Θα είναι μια δύσκολη βραδιά αλλά θέλουμε να προκριθούμε».

Για την αναγέννηση του στη Γιουβέντους: «Η τελευταία περίοδος στην Ρεάλ δεν ήταν απλή, η πρώτη στη Γιούβε ήταν καλή αλλά όχι όπως φέτος. Μπορώ να πω επομένως ότι έχω βελτιωθεί πολύ, τόσο στο γήπεδο τακτικά, όσο και έξω από αυτό, μαθαίνοντας μια νέα νοοτροπία και κουλτούρα. Ο συνδυασμός προσωπικότητας, ποιότητας και δημιουργίας είναι θετικός για μένα και έτσι συμβαίνει και με το γκρουπ. Είμαστε μια ομάδα που ενώνει πνευματικές και τακτικές δυνατότητες, είμαστε ικανοί να αμυνθούμε αλλά και να επιτεθούμε, βρίσκουμε τους σωστούς δρόμους. Επιπλέον, δουλεύουμε όλοι μαζί, για τον ίδιο σκοπό, τα συναισθήματα μας είναι ίδια, είμαστε πολύ ενωμένοι».


Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Είναι πολύ έξυπνος προπονητής, βελτιώθηκε κι αυτός πολύ όσο δουλεύουμε μαζί. Εχει την ικανότητα να μας κρατάει πάντα συγκεντρωμένους στο επόμενο ματς, ακόμη και μετά από βραδιές όπως αυτή στο Μονακό. Βρίσκει πάντα τις σωστές λύσεις και αλλαγές, ξέρει να διαβάζει και να ακούει όσα γίνονται στον αγώνα και στην ομάδα, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου».

Για το 4-2-3-1: «Πριν αλλάξουμε σύστημα νιώθαμε ότι έχουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά η συνεργασία μας δεν ήταν ακόμη τέλεια. Μετά πήγαμε σε αυτό το σύστημα, με τον Μάντζουκιτς που τρέχει πολύ, με τον Ιγκουαΐν που έχει περισσότερο χώρο... Είμαστε πιο σίγουροι και ξέρουμε, για παράδειγμα με την ποιότητα των πλάγιων μπακ, ότι μπορούμε να αλλάξουμε ποδοσφαιριστές διατηρώντας πάντα την αγωνιστική φιλοσοφία μας».

Για το ποια είναι η πιο όμορφη νίκη για τον ίδιο: «Για μένα όλες οι νίκες είναι σημαντικές αλλά ειδικά... οι προσεχείς. Οι οπαδοί έχουν ένα όνειρο, το οποίο είναι και δικό μας. Εμείς όμως δεν είμαστε ονειροπόλοι, για να φτάσουμε ως το τέλος πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Για το ντέρμπι με την Τορίνο: «Είναι ένα match-point, όπως ήταν και το ματς στο Μπέργκαμο. Αν νικήσουμε το Σάββατο, αν και θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Ρόμα, το θέμα πρωτάθλημα θα έχει ουσιαστικά τελειώσει και θα έχουμε πετύχει έναν από τους στόχους μας. Μετά θέλουμε να πάρουμε το Coppa Italia, το οποίο θα διεκδικήσουμε κόντρα στην Λάτσιο, μια σπουδαία ομάδα που νικήσαμε δύο φορές φέτος και θέλουμε και τρίτη».

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ σσχεδόν σε όλα που είπε. Είναι σοβαρός και καλός χαρακτήρας. Το μόνο που θα διαφωνούσα είναι ότι ο επαναληπτικός με τη Μονακό θα είναι δύσκολος και ότι θα πρέπει να σκοράρουμε. . Μόνο εμείς μπορούμε να τον κάνουμε δύδκολο. Κανονικά, δεν πρέπει να τους δώσουμε καν το δικαίωμα της σκέψης ότι μπορούν να περάσουν αυτο, παίζοντας εμείς αμυντικά. Πρέπει να παίξουμε στην έδρα μας από την αρχή για να τους βάλουμε 4-5 γκολ.. και άντε το πού να φάμε και ένα από σπόντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή