4 Μαΐ 2017

«Η εκπληκτική μηχανή της Γιουβέντους είναι το φαβορί για το Champions League»

Ο Αρίγκο Σάκι χρίζει φαβορί για την κατάκτηση του Champions League την «εκπληκτική μηχανή Γιουβέντους».

Μία μέρα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μονακό, η οποία φέρνει με το... 1,5 πόδι τους μπιανκονέρι στον τελικό του Κάρντιφ, ο Σάκι αποθέωσε τους πάντες. Από τη διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή.

«Κάνουν κάτι πραγματικά εκπληκτικό, αυτή η ομάδα είναι μια μηχανή. Μια μηχανή που εκμηδενίζει τον αντίπαλο, τον εξαντλεί μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι να τα παρατήσει. Αυτό συνέβη στη Μονακό χθες βράδυ», είπε ο Σάκι και συνέχισε με αναφορά στο συνολικό τρόπο λειτουργίας της Γιούβε.

«Για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό πράγμα είναι το κλαμπ, το κλαμπ είναι πιο σημαντικό από την ομάδα, όπως η ομάδα είναι πιο σημαντική από κάθε άτομο. Η ηγεσία του κλαμπ και ο Αλέγκρι, για παράδειγμα, έκαναν μια πολύ σκληρή επιλογή, πολύ δύσκολη ειδικά για την χώρα μας, αφήνοντας τον Μπονούτσι εκτός από τον πρώτο αγώνα με την Πόρτο, δείχνοντας ότι ο κανόνας είναι ίδιος για όλους. Μία εβδομάδα μετά, ο Λεονάρντο μου είπε: "Η απόφαση του κλαμπ με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα. Ημουν λάθος και μου δίδαξε πολλά, όπως και στην υπόλοιπη ομάδα". Η τάξη αποκαταστάθηκε με αυτή την απόφαση. Στη Γιουβέντους υπάρχουν οι ιδέες, η δουλειά, η αφοσίωση, το γκρουπ και η ενέργεια. Οταν έχεις και τόσο δυνατό κίνητρο, το σώμα σου μπορεί να ξεπεράσει όλα τα όρια» ήταν τα λόγια του πρώην προπονητή της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, ο οποίος έκανε και ένα πρώτο σχόλιο για τον διαφαινόμενο τελικό ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης.


«Παρά την σοφία του Ζιντάν, η Ρεάλ δεν μπορεί να παίξει αμυντικά και αυτή είναι η ιδανική κατάσταση για τη Γιουβέντους, η οποία έχει μια απίστευτη αποφασιστικότητα φέτος για αυτό το τρόπαιο. Αν η Ρεάλ δεν εμφανίσει κάποιο τακτικό αριστούργημα στον τελικό, το φαβορί είναι η Γιούβε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου