10 Μαΐ 2017

Ηρθε σαν κύριος και -όταν έρθει η ώρα- σαν κύριος θα φύγει

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί η τρίτη του σεζόν στη Γιουβέντους, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι μια δύναμη στους πάγκους. Μια σταθερά.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Την ώρα που οι παίκτες του πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την πρόκριση στον τελικό και ονειρεύονται να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, εκείνος σκέφτεται πως θα πάρει η Γιουβέντους έναν βαθμό στο Ολίμπικο ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ιταλίας. Το 6ο σερί.

Ο πραγματιστής Αλέγκρι. Ο ρεαλιστής Αλέγκρι. Κάποιες φορές ο… σπαστικός Αλέγκρι. Αυτός ο Αλέγκρι έχει μεγαλώσει τη Γιουβέντους. Ακόμη και χωρίς να έχει κατακτήσει ακόμη το πολυπόθητο κύπελλο πρωταθλητριών.

Ο προπονητής της Γιουβέντους, λοιπόν, δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Μπέπε Μαρότα αποθέωνε τον αλενατόρε αλλά έλεγε πως ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία που θα κάτσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι για να συζητήσουν την ανανέωση του Αλέγκρι.

Πιστεύω πως ο Αντρέα Ανιέλι θα τον κρατήσει χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα του τελικού του Κάρντιφ. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους νιώθει σιγουριά όταν η ομάδα είναι στα χέρια του Μαξ.

Οπότε αν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες δεν υπάρξει ανακοίνωση, τότε μάλλον ο ίδιος ο Αλέγκρι θα έχει βάλει το χεράκι του. Μάλλον, ως πραγματιστής που είναι, το σκέφτεται. Σκέφτεται αν έχει να δώσει και άλλα σε αυτή την ομάδα. Μέσα σε τρία χρόνια εξάλλου έχει πετύχει πάρα πολλά.


Την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο προπονητικό κέντρο, κλωτσούσαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και τον έβριζαν. Σήμερα οι περισσότεροι περιμένουν την ανακοίνωση της ανανέωσής του με τη Γιουβέντους.

Εκείνος ίσως να έχει άλλα στο μυαλό του. Ετσι λειτουργεί όμως ο πραγματιστής Αλέγκρι. Ακόμη και την Κυριακή το βράδυ που η ομάδα θα πανηγυρίζει ο πρωτάθλημα, εκείνος θα σκέφτεται πως θα κάνει το νταμπλ. Και όταν κάνει το νταμπλ, θα σχεδιάζει το τρεμπλ.

Ό,τι κι αν αποφασιστεί στην περίπτωσή του, τρία πράγματα είναι σίγουρα: Μεγάλωσε την ομάδα, αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς και ήρθε σαν κύριος και σαν κύριος θα φύγει (όταν έρθει η ώρα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου