10 Μαΐ 2017

«Η ομάδα από ατσάλι που σε κάνει υπερήφανο, ραντεβού στο Κάρντιφ»

Ας δούμε πώς υποδέχθηκε ο διευθυντής της Tuttosport την πρόκριση της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Πάολο Ντε Πάολα, που έχει τίτλο «Γιουβέντους, ομάδα από ατσάλι».

«Δεν μετράει καθόλου να πας στον τελικό. Ο στόχος είναι να νικήσεις», υπέροχη η ατάκα του Μπουφόν έπειτα ακόμη μία νικηφόρα μάχη, η οποία άνοιξε τις πόρτες του Κάρντιφ. Για όποιον χρειαζόταν επιβεβαίωση, αυτό είναι το πνεύμα της Γιούβε. Αδάμαστη, θαυμαστή ομάδα σφυρηλατημένη από το ατσάλι της επιτυχίας και πεινασμένη για δόξα.

Εχοντας προκριθεί στους τελικούς των Champions League και Coppa Italia, ένα βήμα πριν το scudetto, τώρα υπάρχει μόνο επιθυμία για αληθινές κατακτήσεις, αυτές που μπαίνουν στο χρυσό βιβλίο της ιστορίας. Το λέει και ο Μπουφόν, χαρακτηρίζοντας "τίποτα" την ως τώρα πορεία στο Champions League. Τα ακυρώνει όλα περιμένοντας τον τελικό, αλλά οι αριθμοί παραμένουν.


Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Γιούβε παρέμεινε αήττητη για 12 συνεχόμενα ματς στο Champions League/κύπελλο Πρωταθλητριών (9 νίκες, 3 ισοπαλίες) και έκανε νέο ρεκόρ απαραβίαστης εστίας στη διοργάνωση για ιταλική ομάδα: 690 λεπτά. Τα υπόλοιπα είναι χαρά, καθαρή ευτυχία για μια ομάδα που θαυμάζεις και σε κάνει υπερήφανο. Ραντεβού στο Κάρντιφ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου