18 Μαΐ 2017

Πόσο εύκολο είναι να σηκώνει «πραγματικές» κούπες ο αναπληρωματικός του καλύτερου τερματοφύλακα του κόσμου;

Ενας από αυτούς που βοήθησαν πολύ για να κατακτηθεί το τρίτο σερί κύπελλο είναι και ο Νορμπέρτο Νέτο.

Στη σκιά του Τζίτζι Μπουφόν, όπως είναι λογικό, ο Βραζιλιάνος πορτιέρε περιμένει τις (λίγες) ευκαιρίες που του δίνει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ώστε να αποδεικνύει την αξία του.

Να αποδεικνύει, δηλαδή, ότι μπορεί να σταθεί αξιόπιστα σε αυτό το επίπεδο, ως αναπληρωματικός του καλύτερου τερματοφύλακα του κόσμου. Και η αλήθεια είναι ότι το κάνει αυτό ο Νέτο.

Το απέδειξε, άλλωστε, και στον τελικό με την Λάτσιο και ειδικά στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, όταν οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να πιέσουν και να βάλουν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς.

Αυτό το γκολ θα μπορούσαν να το βάλουν σε δύο περιπτώσεις, με το διαγώνιο σουτ του Φελίπε Αντερσον και ειδικά με την κοντινή κεφαλιά του Ιμόμπιλε, αλλά ο Νέτο είπε «όχι» και στις δύο φάσεις. Ειδικά η απόκρουση του στην κεφαλιά του Ιμόμπιλε ήταν τέτοια, ώστε ο Λεονάρντο Μπονούτσι να πει στις δηλώσεις του ότι «όποτε χρειάστηκε είχαμε στο τέρμα τον σούπερ Νέτο».


Δύο χρόνια στη Γιούβε, ο Βραζιλιάνος έχει πάρει -όπως κάνει πάντα ο αναπληρωματικός στους μπιανκονέρι- επ’ ώμου το Coppa Italia και ο απολογισμός είναι δύο κούπες. Αν θα γίνουν τρεις, βέβαια, δεν το ξέρει κανείς αυτή την στιγμή καθώς ο Νέτο φέρεται να θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και κάποια σενάρια εμφανίζουν τη Νάπολι να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.

Οπως και να έχει, είτε παραμείνει είτε όχι, ο Νορμπέρτο έπαιξε καλά τον ρόλο του και αυτό το αναγνωρίζουν άπαντες. Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, αποκτήθηκε κι αυτός ως ελεύθερος από την Φιορεντίνα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου