14 Μαΐ 2017

Τελικά, ποιος αποφάσισε να φύγει ο Ντελ Πιέρο από τη Γιουβέντους; Και γιατί;

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σήκωσε στον ουρανό του Τορίνο το τελευταίο του πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σταμάτησε να έχει άμεσο ρόλο στην ομάδα που αγάπησε και ωθήθηκε στο ν’ αλλάξει ήπειρο!

Πριν λίγες ημέρες, η κόντρα μεταξύ Ντελ Πιέρο και Ντιμπάλα σε χτυπήματα φάουλ, με αντίπαλο τον Μπουφόν, έβαλε και τη Γιουβέντους στην… κουβέντα. Η ομάδα βάζει το γήπεδο, αλλά όλα αυτά μετά τον τελικό του Champions League.

Ετσι, είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να πατήσει ξανά το χορτάρι του Juventus Stadium ο σπουδαίος Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ενας παίκτης που ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε ένα ακόμη χρόνο, όπως ο ίδιος ζητούσε, και η διοίκηση επέλεξε να τον αποδεσμεύσει.

Το διαζύγιο Γιουβέντους-Ντελ Πιέρο είχε συμφωνεί μήνες πριν ολοκληρωθεί. Ήταν Οκτώβριος του 2011 όταν ο Αντρέα Ανιέλι ανακοίνωνε στην εκδήλωση των μικρομετόχων της ομάδας πως στο τέλος της χρονιάς θα χειροκροτήσουμε τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που θα μας αποχαιρετήσει.


Το τέλος του Αλεξ από τη Γιουβέντους όχι μόνο πλησίαζε αλλά ήταν ήδη προσχεδιασμένο. Η διοίκηση, υπό την προεδρία του Ανιέλι, και η ομάδα, υπό τις οδηγίες του Κόντε, αποφάσισαν πως ο Ντελ Πιέρο δε χρειάζεται να παραμείνει ακόμη μία σεζόν στο Πιεμόντε.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος πήρε αυτή την απόφαση. Χωρίς να πάρει κάποιος θέση, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, υπάρχουν κενά στην ιστορία. Υπάρχουν σημεία που όσοι δεν γνωρίζουν την υπόθεση εκ των έσω, δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ο Αλεξ είχε ζητήσει να παραμείνει μία σεζόν ακόμη και είχε αφήσει την τύχη του αποκλειστικά στη Γιουβέντους. «Στη Γιουβέντους υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο εν λευκώ. Το ίδιο θα κάνω και με το τελευταίο», είχε πει. Και έτσι κι έγινε. Το πρώτο του συμβόλαιο δεν το διαπραγματεύτηκε. Ούτε το τελευταίο. Ό,τι ήθελε η ομάδα…

Στο φινάλε του όμως, η ομάδα δεν τον κράτησε μια χρονιά ακόμη, τη στιγμή που όλοι μπορούμε να φανταστούμε πως ο Ντελ Πιέρο θα μπορούσε να βρίσκεται στα αποδυτήρια της Γιουβέντους για μία επιπλέον σεζόν. Η Γιουβέντους αποφάσισε να σταματήσει η συνεργασία μαζί του, να τον αποδεσμεύσει δηλαδή, το καλοκαίρι του 2011.


Πέντε χρόνια μετά από το τελευταίο του πρωτάθλημα, η Γιουβέντους συνεχίζει το σερί της στα σκουντέτι και γράφει σπουδαία ιστορία στο Καμπιονάτο. Πέντε χρόνια μετά, η Γιουβέντους θα αγωνιστεί -για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια- στο τελικό του Champions League. Πέντε χρόνια μετά η ομάδα αποδεικνύει πως είναι πάνω από όλους και καμία κατάσταση δεν την επηρεάζει. Και έτσι πρέπει…

Εξι υπέροχα χρόνια λοιπόν, το τελευταίο του Αλεξ στο Τορίνο και τα υπόλοιπα πέντε που ακολούθησαν, αλλά ένα ερώτημα παραμένει. Ποιος αποφάσισε πως ο Ντελ Πιέρο δεν μπορούσε να παραμείνει για ακόμη μία σεζόν στη Γιουβέντους;

Μια πιθανή παραμονή του Αλεξ μάλλον δε θα επηρέαζε περισσότερο τη λαμπρή ιστορία που ακολούθησε αλλά την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, θα ήθελαν να μάθουν όλοι οι οπαδοί της Γιουβέντους. Τελικά, ποιος αποφάσισε να φύγει ο Ντελ Πιέρο; Και γιατί;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου