29 Μαΐ 2017

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που ο Μπονούτσι δε θα φύγει από τη Γιουβέντους

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι ένα από τα πρόσωπα της Γιουβέντους που το όνομά του εμπλέκεται, συχνά-πυκνά, σε μεταγραφικά σενάρια. Αλλά ο «Λεό» έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο για να μη φύγει.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν έπρεπε να επιλέξουμε έναν από τους πιο εξελίξιμους παίκτες της Κυρίας την τελευταία εξαετία, αυτός μάλλον θα ήταν με διαφορά ο Μπονούτσι. Ο αμυντικός των μπιανκονέρι ωριμάζει σεζόν με τη σεζόν και δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου.

Κορυφαίοι προπονητές αλλά και μεγάλοι σύλλογοι θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τις τελευταίες δύο μεταγραφικές περιόδους έχουν ακουστεί μεγάλα ποσά για την αγορά του αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όπως είχε δηλώσει, το είχε σκεφτεί αλλά…

Λογικό είναι να σκέφτεται κάποιος τις προτάσεις που έχει. Και ο Μπονούτσι είχε και θα έχει αρκετές. Υπάρχει όμως ένας πολύ σοβαρός λόγος, και μιλάμε ποδοσφαιρικά πάντα χωρίς να μπλέκεται η υγεία του μικρού του γιού, για να παραμείνει στο Τορίνο.

Ο 30χρονος Μπονούτσι έχει 4-5 καλά χρόνια μπάλας ακόμη αλλά και κάποια που μπορεί να προσφέρει, σε επιλεκτικά παιχνίδια, ως λύση από τον πάγκο. Κάτι σαν το σημερινό ρόλο του Αντρέα Μπαρτζάλι. Εχει δηλαδή, χοντρικά, μια γεμάτη εφταετία μπροστά του.

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, αν όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει και αποκαλύψει, σταματάει τον επόμενο χρόνο. Το ίδιο και ο συμπαίκτης του στην άμυνα, Μπαρτζάλι. Δυο «παλιοί» λιγότεροι στη Γιουβέντους αλλά ο ένας είναι αρχηγός της.


Ο Μπονούτσι θα φοράει το περιβραχιόνιο, το κάνει και τώρα εξάλλου σε κάποια ματς, μαζί με τον Μαρκίζιο και τον Κιελίνι. Αυτοί είναι και οι πιο… νέοι παλιοί. Ετσι, ο Ιταλός αμυντικός βλέπει μπροστά του πως θα γίνει -και αυτός με τη σειρά του- σημαία της Γιουβέντους.

Και όταν υπάρχει η προοπτική να παίζει κάποιος για περισσότερο από μια δεκαετία της ποδοσφαιρικής του καριέρας στη σπουδαία Γιουβέντους και μάλιστα να κρεμάσει τα παπούτσια του με τιμές αρχηγού, σκέφτεται αρχικά κάθε πρόταση για μεταγραφή που έρχεται αλλά την απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ξεκίνησε φορώντας τη φανέλα της Ιντερ. Για την ακρίβεια τη φόρεσε μία φορά και μετά δόθηκε δανεικός στην Τρεβίζο και την Πίζα. Μετά πουλήθηκε στην Μπάρι και ακολούθως τον αγόρασε η Γιουβέντους και τον ανέβασε στο Τορίνο. Ο ποδοσφαιριστής που βολόδερνε μεταξύ φθοράς και ανυπαρξίας θα έχει θέση δίπλα σε ιερά τέρατα των μπιανκονέρι. Ε, αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Η τύχη του χτύπησε την πόρτα πριν εφτά χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου