25 Μαΐ 2017

Η απόφαση που θ’ αλλάξει τα πάντα στο κινεζικό ποδόσφαιρο

Πρόθυμες να σταματήσουν τον απίστευτο μεταγραφικό χορό εκατομμυρίων που γίνεται στο ποδόσφαιρο της Κίνας είναι οι Αρχές της χώρας.

Το σχέδιο έχει τρεις άξονες: περιορισμός των ξένων ποδοσφαιριστών, ανάπτυξη των εγχώριων παικτών, μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης πριν εξελιχθεί σε «φούσκα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, όποια ομάδα θελήσει να πάρει κάποιον παίκτη από την Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική θα πρέπει να πληρώσει τα διπλά της αξίας της μεταγραφής. Κοστίζει δηλαδή 20 εκατ. ευρώ; Τελική τιμή… 40 εκατ. ευρώ!


Το «καπέλο» θα μπαίνει σε ένα κοινό ταμείο που θα έχει στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Κίνας. «Όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να αναλάβουν το γενικό συμφέρον για την υγιή ανάπτυξη της κινεζικής ποδοσφαιρικής βιομηχανίας», ήταν η λιτή αλλά απολύτως κατανοητή ανακοίνωση των κινεζικών αρχών.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να ταρακουνήσει τα… αισιόδοξα νερά του κινεζικού ποδοσφαίρου καθώς θέλουν να προλάβουν τις νέες μεταγραφές. Να σημειωθεί πως το 2016, οι κινεζικές ομάδες μπήκαν μέσα 100% καθώς παρουσίασαν έσοδα 196 εκατ. ευρώ τη στιγμή που ξόδεψαν 400 εκατ. ευρώ. Στα ποσά αυτά δεν υπολογίζονται οι αμοιβές -τα συμβόλαια δηλαδή- των ποδοσφαιριστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου