4 Μαΐ 2017

«Ο Ντάνι Αλβες ίσως δε θα είναι στο τοπ για όλα τα ματς αλλά αυτά που θα παίξει στο τοπ, θα είναι τα πιο σημαντικά»

H Gazzetta dello Sport έγραψε για τον Ντάνι Αλβες, ο οποίος ανεβαίνει εντυπωσιακά από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο για τον Βραζιλιάνο...

«Ισως δεν θα είναι στο τοπ για όλα τα ματς. Μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι όμως: Αυτά που θα παίξει στο τοπ, θα είναι τα πιο σημαντικά». Αυτό είπε για τον Ντάνι Αλβες ο Λουίς Ενρίκε αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, είναι φυσιολογικό, αν έχεις υπάρξει ένας από τους πυλώνες της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε τα πάντα και μόνο με συλλόγους έχεις σηκώσει 28 τρόπαια, θα είναι δύσκολο να έχεις κίνητρο στο 100% σε ένα επαρχιακό γήπεδο της Serie A. Υπολογίζοντας και τον τραυματισμό στην περόνη στο Μαράσι κόντρα στην Τζένοα, ο αντίκτυπος του Ντάνι στη Γιουβέντους ήταν σοφτ. Κάποιοι, μάλιστα, ψιθύριζαν ότι αν οι προτάσεις από την Κίνα ήταν καλύτερες, θα μπορούσε να θυσιαστεί τον Ιανουάριο.

Τι λάθος θα ήταν... Γιατί οι σπουδαίοι όπως αυτός, καθορίζουν τους σπουδαίους αγώνες. Στα 180 λεπτά κόντρα στην Μπαρτσελόνα επέτρεψε το ελάχιστο σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Νεϊμάρ, καταθέτοντας τεράστια προσωπικότητα στο χορτάρι του Καμπ Νου. Αν η Γιούβε σήμερα δεν φοβάται κανέναν, το χρωστάει σε αυτούς σαν τον Ντάνι. Οπως ο Κεντίρα. Οπως ο Μάντζουκιτς. Οπως ο Μπουφόν. Κόσμος που είδε πολλά και κέρδισε πολλά στους ναούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ντάνι Αλβες ήταν... τερατώδης και στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Αλέγκρι τον επέλεξε σε πιο προωθημένη θέση. Το τακουνάκι του για τον Ιγκουαΐν είναι μία από τις πιο όμορφες φάσεις όλης της ποδοσφαιρικής σεζόν, η σέντρα για το 0-2 μπορεί να γίνει μόνο από ελάχιστους πλάγιους μπακ στον κόσμο. Αν η Γιούβε πάει στον τελικό, τα παιχνίδια που θα απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν της θα είναι επτά. Τα οποία μπορούν να φέρουν άλλα τρία τρόπαια για την ήδη εξαιρετικά πλούσια συλλογή του. Ξεπερνώντας, έτσι, το εντυπωσιακό φράγμα των 30 τίτλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου