28 Ιουν 2017

Σπουδαία ατάκα από τον Τρεζεγκέ: Επρεπε ν’ ανταποδώσουμε στη Γιούβε και μείναμε για να αρχίσει μια νέα ιστορία

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ αναφέρθηκε στην απόφαση του να μείνει στη Γιουβέντους το 2006 και θυμήθηκε το στοίχημα που είχε βάλει κάποτε με τον Μαρτσέλο Λίπι.

Ο Γάλλος ήταν ένας από αυτούς που παρέμειναν στους μπιανκονέρι το καλοκαίρι του 2006 και μιλώντας στην Mediaset αναφέρθηκε σε εκείνη την εποχή. «Κάθε ποδοσφαιριστής έπρεπε να επιλέξει το πεπρωμένο του, να παραμείνει ή να φύγει. Το να μείνεις σήμαινε ότι θα έπαιζες για ένα χρόνο στη Serie B με -16 βαθμούς. Εκείνη την στιγμή, νιώθεις ότι θέλεις να δώσεις κάτι στη Γιούβε, να ανταποδώσεις. Μείναμε για να βοηθήσουμε να αρχίσει μια νέα ιστορία», είπε ο Νταβίντ.

«Συναισθηματικά, όπως και να έχει, ήταν μια ωραία σεζόν. Οπου κι αν πηγαίναμε ήταν μια γιορτή και είχαμε μαζί μας πολλούς πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες. Νικήσαμε και επιστρέψαμε άμεσα στη Serie A», πρόσθεσε.

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για το ποιος από τους τίτλους που κατέκτησε ως μπιανκονέρο ήταν ο καλύτερος, ο «Τρεζεγκόλ» θυμήθηκε το scudetto του 2002.


«Η σεζόν 2001-02 ήταν η πιο όμορφη για διάφορους λόγους. Μετά την αποχώρηση του Ιντσάγκι, ο Λίπι με επέλεξε για να κάνω δίδυμο με τον Ντελ Πιέρο. Με τον Λίπι είχα μια πολύ όμορφη σχέση, θυμάμαι ότι στην αρχή του χρόνου βάλαμε ένα στοίχημα για το αν θα βάλω συνολικά στη σεζόν περισσότερα ή λιγότερα από 30 γκολ. Σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τέλος της σεζόν, τελικά, είχα βάλει 35. Ηταν μια πανέμορφη σεζόν, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, εκείνη την 5η Μαΐου που έμεινε στην ιστορία. Επιπλέον, αναδείχθηκα και πρώτος σκόρερ της Serie A, ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα. Κατέκτησα κι άλλα πρωταθλήματα με την Γιουβε αλλά το πρώτο είναι αυτό που θυμάμαι περισσότερο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου