22 Ιουν 2017

Η μάχη για την κυριαρχία στο εσωτερικό της Γιουβέντους

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα που αναφέρεται στις σχέσεις και τα πλάνα των Αντρέα Ανιέλι και Τζον Ελκαν.

Το δημοσίευμα είναι του Dagospia, το οποίο είναι η αλήθεια δεν αποτελεί και εγγύηση σε θέματα που αφορούν την οικογένεια Ανιέλι. Παρ' όλα αυτά, θα αναφερθούμε σε αυτό που γράφουν γιατί προκαλεί αίσθηση.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Τζον Ελκαν θέλει να ωθήσει στην έξοδο από τη Γιουβέντους τον Αντρέα Ανιέλι και για να το πετύχει αυτό προσπαθεί να πετύχει την επιστροφή του Φραντσέσκο Κάλβο, δίνοντας του τη θέση του γενικού διευθυντή Αλντο Ματσία. Ο Κάλβο είναι ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εσόδων της Γιούβε και πολύ στενός συνεργάτης του Ανιέλι, μέχρι την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος διατηρούσε δεσμό με την Τουρκάλα σύζυγο του.


Την ίδια ώρα, γράφει το Dagospia, ο Ανιέλι προσπαθεί να πάρει στα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο της Γιουβέντους, κάνοντας μια εντυπωσιακή πρόταση: Δίνει στον Ελκαν τις μετοχές του στην Exor (12%), με αντάλλαγμα τις μετοχές της Exor στη Γιούβε (63,77%). Το 12% του Αντρέα Ανιέλι στην Exor αποτιμάται σε... ένα δισ. ευρώ, η Γιουβέντους αποτιμάται στο 1,5 δισ. ευρώ, οπότε οικονομικά η ανταλλαγή στέκει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου