19 Ιουν 2017

«Χοντραίνει» η κατάσταση με τον Ντοναρούμα

Απειλές προς τον Τζίτζιο Ντοναρούμα και την οικογένεια του κατήγγειλε ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος επιτέθηκε στη νέα διοίκηση της Μίλαν.

Το θέμα του νεαρού τερματοφύλακα των ροσονέρι είναι βασικό στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες και χθες αργά το βράδυ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα όσα είπε για την υπόθεση ο Ραϊόλα. Και τα όσα είπε, τα οποία παραθέτουμε από κάτω, ήταν αρκετά και σημαντικά.

«Η κατάσταση είχε γίνει πολύ βίαιη και εχθρική, δεν υπήρχε διέξοδος. Πήραμε μια απόφαση που δεν θέλαμε να πάρουμε. Δεν είχε να κάνει με τα λεφτά. Απειληθήκαμε. Η οικογένεια του Ντοναρούμα απειλήθηκε, απειλές ότι δεν παίζει από εδώ και πέρα αλλά και απειλές θανάτου. Δεν μπορείς να κρατήσεις έναν παίκτη απειλώντας τον. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει ένα χρόνο. Με βάση την ποιότητα του είναι αδύνατο αλλά εδώ είμαστε στα όρια, αν δεν έχουμε ήδη φτάσει, του bullying.

Δεν μπήκαμε ποτέ σε συζητήσεις για λεφτά ή ρήτρα γιατί δεν μας επιτράπηκε να φτάσουμε ως εκεί, ούτε να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τον Τζίτζιο. Ηταν έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο, δεν είχε καμία αμφιβολία. Μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις λόγω του περιβάλλοντος που είχε δημιουργηθεί γύρω του. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Μας ανάγκασαν. Η Μίλαν είναι που χάνει τον Ντοναρούμα. Μου είπε "ειλικρινά, Μίνο, δεν νιώθω ότι είναι σωστό να συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις όταν αυτοί οι άνθρωποι απειλούν εμένα και την οικογένεια μου".

Για παράδειγμα, υπήρχε ένα πανό έξω από τα γραφεία του κλαμπ. Το κλαμπ πρέπει να προστατεύει τους παίκτες του και να εξαφανίζει τα πανό. Το κλαμπ πρέπει να υποστηρίζει τον παίκτη και να ενθαρρύνει την καριέρα του, όχι να τον απειλεί ότι θα τον αφήσει στην εξέδρα.


Δεν έχω μιλήσει με κανένα μεγάλο κλαμπ, δεν έχουμε καμία συμφωνία με καμία άλλη ομάδα. Ηδη είχε προτάσεις από Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και άλλα μεγάλα κλαμπ όταν ήταν 14 ετών, αν ήθελε να φύγει επομένως, θα το είχε κάνει τότε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια γρήγορη μεταγραφή. Είχα ήδη εγγυηθεί ότι δεν θα φεύγαμε ως ελεύθεροι, δεν υπήρχε επομένως λόγος για τέτοια βιασύνη. Ηθελα μια πιο σταδιακή προσέγγιση. Μας ανάγκαζαν να πάρουμε αποφάσεις που δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να πάρουμε, επομένως αρνηθήκαμε.

Με τον Μιραμπέλι δεν συμφωνούμε σε τίποτα, είμαστε δύο διαφορετικοί πλανήτες. Αυτό που κάνει είναι bullying, δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά και δεν θα του επιτρέψω να ξεφύγει με αυτό. Με τον Φασόνε δεν έχω πρόβλημα, δεν σκοπεύω να ανοίξω πόλεμο με την Μίλαν, αλλά σε αυτές τις συνθήκες δεν βλέπω πώς μπορεί να λυθεί η κατάσταση. Μας είπαν να πάρουμε μια απόφαση ως τις 13 Ιουνίου και την πήραμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου