12 Ιουν 2017

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος για να έρθει μια μεταγραφή επιπέδου στο Τορίνο

Όταν η Γιουβέντους ανακοινώσει τη μεταγραφή του Σικ από τη Σαμπντόρια, θα έχει φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ στις μεταγραφές, με την αίσθηση πως δεν έχει πάρει ακόμη κάτι.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι καθώς έχει κλείσει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και κάποιους που θεωρεί βασικά στελέχη της για μια πορεία σε τρεις διοργανώσεις. Θα μείνει εκεί η Κυρία; Φυσικά και όχι.

Η απώλεια του Champions League σε συνάρτηση με την αύξηση των διαρκείας, δεν τιθασεύονται αποκλειστικά και μόνο από την κατάκτηση του νταμπλ, ακόμη κι αν είναι το τρίτο σερί.

Ο κόσμος πάντα θέλει το κάτι παραπάνω, πάντα θέλει την ομάδα του να ξοδεύει. Η Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι αναμένεται να κάνει φέτος μια εντυπωσιακή κίνηση. Τουλάχιστον αυτό διαρρέεται ή τέτοια είναι η αίσθηση στον ιταλικό Τύπο.

Το Champions League είναι αυτοσκοπός και οι μπιανκονέρι γνωρίζουν καλά πως θα πρέπει να επενδύσουν σε αυτό. Με την περσινή ομάδα και κάποιες αναγκαίες προσθήκες δε γίνονται αυτομάτως περισσότερο ανταγωνιστικοί από πέρσι.


Μια καλή μεταγραφή όμως θα ανεβάσει την ψυχολογία των οπαδών που έτσι κι αλλιώς στέκονται πιστά στο πλευρό της ομάδας. Θα ανεβάσει και τις πωλήσεις των νέων εμφανίσεων. Αυτόν τον παράγοντα δεν πρέπει να τον ξεχνάμε.

Το λανσάρισμα του νέου σήματος της ομάδας είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για την αγορά ενός αστεριού. Ο Ανιέλι θέλει όπως και να ’χει το τρόπαιο που του λείπει. Θέλει όμως και κερδοφόρους ισολογισμούς. Τα φετινά έσοδα ήταν περίφημα. Με μια μεγάλη μεταγραφή, η Γιουβέντους θα μπει και πάλι στη συζήτηση για την κατάκτηση του Champions League αλλά θα πουλήσει και φανέλες. Στο Allianz Stadium θα κυλούν όλα όπως πρέπει.

Ολοι ευχαριστημένοι δηλαδή…


2 σχόλια: