5 Ιουν 2017

Ο Μπουφόν ξεκαθάρισε το πλάνο για το ποδοσφαιρικό του μέλλον

Δηλώσεις με μια πιο ψύχραιμη ματιά και βλέποντας μπροστά έκανε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο χαμένος τελικός ανήκει στο παρελθόν και ο Ιταλός τερματοφύλακας μίλησε στην Gazzetta dello Sport.

«Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο και δουλέψαμε γι’ αυτό. Τα δώσαμε όλα για μισή ώρα αλλά μετά δεν ήμασταν τόσο καλοί», είπε ο Τζίτζι και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν σε αυτό το πρώτο μισάωρο ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας για να είμαστε στο επίπεδό τους αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έλειπε κάτι. Αυτό που σε κρατά στο επίπεδο του αντιπάλου σε αγώνες σαν και αυτόν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μετανιώνουμε για κάτι. Οι αντίπαλοι έδειξαν ότι είναι καλύτεροι από εμάς και ότι άξιζαν να νικήσουν, όμως θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα. Κάθε μικρή λεπτομέρεια πάει καλά για εκείνες και άσχημα για όλους τους άλλους».

Κάνοντας την αυτοκριτική του για την ομάδα, είπε: «Είναι λίγο σαν αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία. Οταν φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τα πράγματα πηγαίνουν καλά για σένα και όχι για τους άλλους. Νομίζαμε ότι είμαστε στα ίσα μαζί τους, όμως ό,τι συνέβη στο δεύτερο μέρος μας άφησε απογοήτευση αφού όταν βλέπεις μια ομάδα να είναι εξαιρετική και δεν έχεις το σθένος να παλέψεις, σημαίνει ότι είσαι κατώτερος των προσδοκιών».


Και η κριτική δε σταμάτησε στα παραπάνω λόγια καθώς πρόσθεσε: «Θα ήταν λάθος να θυμώσουμε αφού αυτό που κάναμε ήταν εξαιρετικό. Λυπάμαι που χάσαμε με τόσο άσχημο τρόπο αφού όταν χάνεις οριακά νιώθεις ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο με τον άλλο, όμως αυτό έδειξε ότι δεν ήμασταν καλοί. Μας έκανε να μοιάζουμε σαν να μην είχαμε προετοιμαστεί καλά και ότι γίναμε κομμάτια στην πρώτη δυσκολία. Δεν ήταν πάντως έτσι. Πραγματικά. Σαν αρχηγός, η πρώτη απογοήτευση είναι ότι χάσαμε, όμως η μεγαλύτερη ήταν ότι δεν καταφέραμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας. Εναν τίτλο που άξιζαν για όσα μας έχουν δώσει».

«Οσον αφορά εμένα, έχω μια τελευταία ευκαιρία. Εχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, είμαστε στο Champions League και θα προσπαθήσουμε ξανά να το κατακτήσουμε», δήλωσε ο Τζίτζι φανερώνοντας πως θα μείνει πιστός στο πλάνο του. Μια χρονιά και μετά τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου