3 Ιουν 2017

Τι είχε πει ο Λίπι για τον κερδισμένο τελικό του 1996, τον χαμένο του 2003 και τα πρόσωπα που θα δει ο Αλέγκρι πριν τη σέντρα

Ας μιλήσουμε ανοιχτά και… γιουβεντίνικα. Η ομάδα είναι στο Κάρντιφ και θα βγει στο χορτάρι του Μιλένιουμ με δύο σκέψεις.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Πρώτη, «ήρθε η ώρα να το πάρω». Δεύτερη, «κι αν το χάσω κι αυτό». Η πίστη και ο φόβος.

Δεν ξέρω ποια ομάδα θεωρείται φαβορί και μεταξύ μας, αδιαφορώ γι’ αυτόν τον τίτλο (του φαβορί). Ξέρω όμως πως οι μπιανκονέρι το θέλουν περισσότερο αλλά πρέπει να το δείξουν αυτό.

Πριν κάποια χρόνια, είχε έρθει στην Ελλάδα να μιλήσει ο Μαρτσέλο Λίπι. Ο Ιταλός προπονητής μόλις είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν καλεσμένος από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σε εκείνη τη συνάντηση, ο Μαρτσέλο Λίπι εξηγούσε γιατί ήξερε από πριν πως θα πάρει με τη Γιουβέντους το Champions League απέναντι στον Αγιαξ το 1996 αλλά και γιατί είχε καταλάβει πως θα το χάσει απέναντι στη Μίλαν, εφτά χρόνια αργότερα.


Λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι με τους Ολλανδούς, ο Λίπι έβλεπε λαμπερά πρόσωπα που βγήκαν μπροστά και ζήτησαν να χτυπήσουν ένα από τα πέντε πέναλτι. Στον τελικό του Μάντσεστερ με τους Μιλανέζους, οι περισσότεροι κρύβονταν. Δεν το πίστευαν και δεν ήθελαν την ευθύνη.

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Κάρντιφ, 11 ποδοσφαιριστές θα φορούν τη φανέλα της Γιουβέντους και θα είναι έτοιμοι για μια σημαντική και μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι πως από τ’ αποδυτήρια θα φανεί η Γιουβέντους αν θα φέρει το τρόπαιο στο Τορίνο. Και ο Αλέγκρι θα το καταλάβει πρώτος. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε 90 λεπτά ή και 120…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου