25 Ιουν 2017

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι δε θα είναι όπως το περιμέναμε, θα είναι το καλοκαίρι των ανατροπών

Ο Αλεξ Σάντρο φέρεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά να δεχθεί την πρόταση της Τσέλσι ενώ για τον Λεονάρντο Μπονούτσι υπάρχουν διάφορες φήμες. Αν είναι να φύγουν, μακάρι να είναι απόφαση της διοίκησης.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το φετινό καλοκαίρι το περιμέναμε όλοι σαν αυτό στο οποίο δε θα δούμε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Βασικά, σαν αυτό στο οποίο δεν θα δούμε κάποιον σημαντικό παίκτη να αποχωρεί και πάλι. Το καλοκαίρι του ‘15 έφυγαν οι Πίρλο-Βιντάλ-Τέβες, το περσινό οι Πογκμπά-Μοράτα, φέτος είναι λογικό να περιμένουμε όλοι ηρεμία σε αυτόν τον τομέα και από εκεί και πέρα ξεσκαρτάρισμα και ενίσχυση.

Θα γίνουν έτσι τα πράγματα; Οχι. Το καλοκαίρι δε θα είναι ήρεμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, αν πιστέψουμε όσα γράφουν οι Ιταλοί. Ο Αλεξ Σάντρο, λένε, σκέφτεται πολύ σοβαρά τα χρήματα που του προσφέρει η Τσέλσι ενώ αμφίβολο είναι και το μέλλον του Μπονούτσι. Είναι αυτονόητο ότι προσωπικά δεν θέλω να φύγει κανείς από τους δύο αλλά αν είναι να φύγουν και οι δύο ή έστω ένας εκ των δύο, εύχομαι αυτό να είναι απόφαση της διοίκησης και όχι του ή των παικτών.

Το 2015, στη διοίκηση ήξεραν ότι οι Πίρλο και Τέβες κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρούσαν στο τέλος της σεζόν ενώ για τον Βιντάλ, όπως φαίνεται, είχαν αποφασίσει ότι λόγω της εξωγηπεδικής ζωής του θα έπρεπε να τον πουλήσουν. Τους έδωσε την αφορμή με το νέο (τότε) τρακάρισμα του στη Χιλή και το έκαναν. Πέρυσι οι Μαρότα-Παράτιτσι ήξεραν ότι η Ρεάλ θα έκανε χρήση της οψιόν απόκτησης του Μοράτα ενώ και για τον Πογκμπά, αν κρίνουμε εκ των υστέρων, μάλλον το ήξεραν από νωρίς ότι θα υπάρξει θέμα.


Αν, λοιπόν, οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι ο Αλεξ Σάντρο φεύγει και ο Μπονούτσι μπορεί επίσης να φύγει, μακάρι να είναι απόφαση της διοίκησης αυτό και όχι δική τους 100%. Μακάρι, δηλαδή, να έχουν αποφασίσει από νωρίς οι διοικούντες ότι αυτοί οι δύο φεύγουν και φέρνουν τόσα λεφτά, και όχι να είναι απόφαση αποκλειστικά των ποδοσφαιριστών. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, έτσι όπως έχει γίνει η μεταγραφική περίοδος, η Γιουβέντους θα δυσκολευτεί πολύ, όσα λεφτά κι αν έχει διαθέσιμα, να βρει τις σωστές «απαντήσεις».

Αν, όμως, είναι απόφαση της διοίκησης να οδηγηθούν στην έξοδο, τότε προφανώς ξέρουν τι κάνουν. Εχουν χαράξει μια μεταγραφική στρατηγική και έχουν γνώση για το πώς θα κινηθούν. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα, όπως συμβαίνει πάντα, θα δείξουν αν έκαναν καλά ή όχι.


2 σχόλια:

  1. Αν ακούς το Μοράτα, σε ερώτηση για το Σάντρο να λέει ότι δεν κρατάμε κανέναν αν θέλει να γύγει, σημαίνει ότι ξέρει πολύ καλά. Την ίδια ομάδα και έναν πολύ δυνατό στο κέντρο χρειαζόμασταν. Δυστυχώς, απ` ότι φαίνεται χάνουμε και τους δυο ακραίους, που λέγαμε ότι έχουμε το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη (Άλβες - Σάντρο). Mak;ari na bro;yme kalo;yw stiw u;eseiw toyw. Chriw il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γιουβε δυστυχώς έχει πιάσει ταβάνι. Το όχημα δεν πάει παραπάνω. Μέχρι εδώ οι μεταγραφές με μηδενικό μπάτζετ και αυτές με ταλαντούχους νέους την οδήγησαν στις επιτυχίες που πανηγυρισαμε όλοι μας. Από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνει το βήμα παραπάνω. Αυτό περίμενα να γίνει φέτος μετά τη σφαλιάρα στον τελικό. Εξηγώ τι εννοώ βήμα παραπάνω. Πρέπει η γιουβε να κρατήσει όλον τον κορμό παγκόσμιου κλάσης παιχτών. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά και ηθικό. Το να σου παίρνει η Μάντσεστερ πέρυσι τον καλύτερο σου παίχτη και φέτος η τσελσι πάλι τον καλύτερο σου παίχτη σε καθιστά μικρότερο μέγεθος από αυτούς. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Αρχικά να συμπληρώσεις το Ρότερνταμ σου με μια δυο προσθήκες εκεί που φέτος πονούσες. Αυτό θα γίνει και αυξάνοντας τα ποσά των μεταγραφών και των αμοιβών. Δε μπορείς να φέρεις ούτε τον σάντσες ούτε τον Βεραττι ενώ η ρεαλ και η τσελσι δίνουν σχεδόν δίπλα λεφτά από τον πιο ακριβοπληρωμενο σου παίχτη.

    Αν δεν κάνει αυτά η γιουβε δυστυχώς θα έχουμε επιτυχίες αλλά θα είμαστε μια ομάδα επιπέδου πλούσια Benfica ή Αγιαξ. Παίρνουμε πιτσιρικάδες για να τους πουλήσουμε ακριβά σε πιο μεγάλες ομάδες. Παραδείγματα πολλά, δείτε Ντόρτμουντ κάνει κάθε φορά ομάδες με πολύ ποιοτικούς πιτσιρικάδες αλλά οι επιτυχίες έχουν ταβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή