30 Ιουλ 2017

Αυτός ο ποδοσφαιριστής θα καθορίσει κατά πολύ την εικόνα της νέας Γιουβέντους

Η Γιουβέντους βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας επί αμερικανικού εδάφους με την ομάδα να έχει μια σημαντική απώλεια αλλά και δύο σημαντικές αφίξεις.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ιδρώνει πλέον τη φανέλα της Μίλαν, τη στιγμή που ο Ντάγκλας Κόστα έχει έρθει -δανεικός- για να ενισχύσει το πλάνο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά και ο ελπιδοφόρος και πολλά υποσχόμενος Φεντερίκο Μπερναρντέσκι φοράει πλέον το «J» στο στήθος.

Οι επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα και είναι πιθανό να γίνει μια δυνατή μεταγραφή από πλευράς Γιούβε. Αυτό εξάλλου είναι το κλίμα που σας μετέφερε το forzajuve.gr με χθεσινό ρεπορτάζ.

Το θέμα δεν είναι μόνο ποιος θα φύγει ή ποιος θα έρθει στο Τορίνο αλλά ποιος θα τραβήξει την ομάδα στην πλάτη του. Και τη χρονιά που έρχεται, ένας είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει αυτόν τον ρόλο.

Μπορεί πέρσι να σκόραρε ασταμάτητα κάποιες στιγμές ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν αλλά αυτό δεν τον κάνει αυτομάτως τον ηγέτη της ομάδας. Τον αναγάγει σε ένα πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο, από τα πρώτα βιολιά της ορχήστρας του Αλέγκρι, αλλά όχι τον παίκτη που θα πάρει πάνω του την ομάδα και τους υπόλοιπους.


Αυτόν τον ρόλο καλείται να τον παίξει και φέτος ο Πάουλο Ντιμπάλα με τη διαφορά πως αυτή τη σεζόν περιμένουν περισσότερα όλοι από τον ίδιο. Η πρώτη χρονιά ήταν διερευνητική. Επρεπε να μπει στο κλίμα του συλλόγου, να τον μάθει. Η δεύτερη ήταν καλύτερη. Η τρίτη θα πρέπει να είναι αυτή που θα δείξει τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Ο Ντιμπάλα έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στη Γιουβέντους, έχει ενηλικιωθεί μπορούμε να πούμε. Η διοίκηση έχει επενδύσει πάνω του τη στιγμή που τον λατρεύει ο κόσμος. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ο μεν παίκτης δήλωνε πως δε θέλει να φύγει και ο δε σύλλογος πως δεν έχει σκοπό να τον πουλήσει. Μια ιδανική κατάσταση λοιπόν…

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Πάουλο Ντμπάλα καλείται να πάρει περισσότερο την ομάδα στην πλάτη του, να μη «χάνεται» σε κάποια ματς και να ηγηθεί των υπολοίπων. Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που τον συνέκριναν με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Αλεξ δεν είναι βέβαια. Ας του μοιάσει όλο και περισσότερο όμως. Φέτος περιμένει πάρα πολλά η ομάδα από αυτόν. Περισσότερα από πέρσι…

Και το θέμα δεν είναι να σημειώσει πιο πολλά γκολ ή να δώσει ασίστ. Το θέμα είναι να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο έναν ηγέτη. Έναν παίκτη που οδηγεί τους άλλους δέκα. Και αυτό ακόμη δεν το έχουμε ζήσει με μια συνέχεια.


1 σχόλιο:

  1. Εμένα δεν μου πολυγεμίζει το μάτι θεωρώ ότι είναι παίχτης με ταβάνι. Νομίζω ότι είναι ολίγον γατάκι και μου θυμίζει μια καλύτερη εκδοχή του Τζιοβίνγκο. Επειδή είναι αργεντίνος και κοντός όλοι "θέλουν" να δουν τον νέο Μέσι.Δεν βλέπω να έχει πάστα ηγέτη. Νομίζω ότι και φέτος θα κάνει μια μέτρια χρονιά με μισά ματς καλός και μισά εξαφανισμένος και του χρόνου θα πουληθεί με κάνα 100αρικο και με κορδέλα και θα είναι άλλη μια καή μπίζνα του Μαρότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή