20 Ιουλ 2017

«Ολη η αλήθεια για την υπόθεση Μπονούτσι» και οι τέσσερις απαντήσεις του ρεπορτάζ της Tuttosport

«Μπονούτσι, όλη η αλήθεια», είναι ο τίλος σε σχετικό θέμα της Tuttosport, η οποία προσπαθεί να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε.

Παραθέτουμε αυτούσια όσα έγραψε ο βασικός ρεπόρτερ της εφημερίδας, Γκουίντο Βατσιάγκο, ο οποίος έκανε τέσσερις ερωτήσεις και έδωσε τις απαντήσεις, επιχειρώντας να αναλύσει γιατί ο Μπονούτσι έφυγε από τη Γιουβέντους...

- Ο Μπονούτσι πλακώθηκε με τον Αλέγκρι ή τους συμπαίκτες του;
Εγινε κάτι στα αποδυτήρια του Κάρντιφ; Με δεδομένο ότι στα αποδυτήρια του Κάρντιφ δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε και κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν σοβαρό, τουλάχιστον με όσα έχουν πει ως τώρα όσοι ήταν εκεί, το πρόβλημα είναι άλλο.

Ανάμεσα σε Αλέγκρι και Μπονούτσι φαινόταν εδώ και καιρό ότι υπήρχε μια διαφορά χαρακτήρων, η οποία οφειλόταν σε μια διαφορετική οπτική για το πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι την ομάδα. Από την μία πλευρά ο προπονητής που είναι πάντα προσεκτικός στα επιθετικά ξεσπάσματα και στην ηρεμία, της οποίας είναι ο μέγιστος θεωρητικός, από την άλλη η υπερβολική ψυχολογική ένταση του αμυντικού που πιστεύει στη μέθοδο του Κόντε.

Οτι η ομάδα, δηλαδή, πρέπει πάντα να είναι σε ένταση και να ανεβάζει τις απαιτήσεις. Ως έξυπνοι άνθρωποι, Αλέγκρι και Μπονούτσι προσπάθησαν να συμβιβαστούν αλλά όσο περνούσε ο καιρός η διαφορά οπτικής έσκαψε ένα βαθύ αυλάκι ανάμεσα τους.


- Με τους συμπαίκτες;
Χάλασε κάτι και με αυτούς; Τα θέματα των αποδυτηρίων παραμένουν πάντα στα αποδυτήρια, ειδικά στη Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, κάποια συμπεριφορά ή νοοτροπία του Μπονούτσι μπορεί να έφθειραν κάποιες σχέσεις.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία αποχαιρετισμών στα social media, με εξαίρεση μόνο τους Μπουφόν και Μπαρτσάλι. Ο Μπονούτσι είναι σίγουρα ένας ηγέτης, ένας ηγέτης με δυνατό χαρακτήρα, μερικές φορές πολύ δυνατό για κάποιους, οι οποίοι έβρισκαν ενοχλητική τη συνεχή αύξηση του «εγώ» του Μπονούτσι.

Το πρωτοσέλιδο της Tuttosport με το θέμα «Μπονούτσι, όλη η αλήθεια»


- Με την διοίκηση;
Ισχύει το ίδιο πράγμα. Ο Μπονούτσι ήταν στο κέντρο μεταγραφικών σεναρίων το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Γκουαρντιόλα τον ζητούσε επίμονα. Και ο Μπονούτσι θα αποδεχόταν τις προτάσεις. Προτάσεις, όμως, οι οποίες τεχνικά δεν ήρθαν ποτέ, τόσο επειδή η Μάντσεστερ Σίτι δεν έδωσε τόση σημασία στην επιθυμία του προπονητή, όσο κι επειδή η Γιουβέντους του έδωσε καλή αύξηση.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση ήταν, δικαίως, πολύ ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Μπονούτσι στο γήπεδο, λιγότερο ικανοποιημένοι όμως από διάφορες συμπεριφορές... παντοδυναμίας, ας πούμε.

- Τι ρόλο έπαιξαν τα λεφτά;
Οχι μικρό. Ο Μπονούτσι στην τελευταία του σεζόν στη Γιουβέντους πήρε, μαζί με τα μπόνους, σχεδόν 8 εκατ. ευρώ. Στη Μίλαν αυτός θα είναι ο... βασικός μισθός του για άλλα πέντε χρόνια. Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε παρασκήνιο, το οικονομικό θέμα παίζει ρόλο και αυτό δεν είναι κάτι νέο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Γιουβέντους σίγουρα μπορούσε να του αυξήσει κι άλλο τα λεφτά αλλά δεν το έκανε, όχι μόνο για να μην είναι υποχρεωμένη να κάνει το ίδιο και με τους άλλους αστέρες μετά, αλλά κυρίως επειδή αποφάσισε, για τους λόγους που προαναφέραμε, να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή.

Το να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή, άλλωστε, που έχει εκφράσει με αποφασιστικό τρόπο την επιθυμία του να φύγει και ο οποίος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια με τον χαρακτήρα του, μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο ρίσκο.


1 σχόλιο:

  1. Λέμε τον έδιωξαν άρον άρον. Αν δεν ήθελε η διοίκηση και το ζητούσε ο παίχτης θα του έλεγαν φέρε μας 60-70 εκ. από Αγγλία και στο καλό. Έτσι και πολύ πιο πολλά λεφτά θα άπαιρναν και θα ήταν και εκτός Ιταλίας. Αλλά τον έδιωξαν άρον άρον, όπου όπου και όσο όσο λέμε.. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή