29 Ιουλ 2017

Η εντυπωσιακή ατάκα του Μπερναρντέσκι για τον Τζίτζι και τον ρόλο που έπαιξε ώστε να έρθει στη Γιούβε

Για όλους και για όλα μίλησε ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι κατά τη διάρκεια της παρουσίασή τους στην Αμερική.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Ιταλός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους.

Για το τι αντιπροσωπεύει για αυτόν η Γιουβέντους: «Τι να πω, ένα από τα σπουδαιότερα κλαμπ του κόσμου, ένα από τα 4-5 τοπ κλαμπ του κόσμου, αντιπροσωπεύει την ιστορία, ένα κομμάτι της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να είμαι εδώ και θέλω να ζήσω όλα αυτά τα συναισθήματα από την αρχή ως το τέλος».

Για το τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ως αντίπαλος της Γιουβέντους: «Ενα πράγμα έκανε πάντα εντύπωση, η νοοτροπία που η Γιουβέντους πάντα είχε και κατάφερε να διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων. Η νοοτροπία, το πάθος, η αποφασιστικότητα, η σκληράδα. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο και έχεις απέναντι σου την Γιούβε τα καταλαβαίνεις αμέσως αυτά».

Για το αν τον ανησυχεί ο ανταγωνισμός στη Γιουβέντους και για το ποια είναι η αγαπημένη του θέση: «Ο ανταγωνισμός σε μια ομάδα κάνει καλό, δίνει κίνητρα σε μένα και τους συμπαίκτες μου. Χρειάζεται μεγάλος ανταγωνισμός για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Από εκεί και πέρα, όπως έχω ήδη πει, είμαι στη διάθεση του προπονητή, έχω παίξει σε διάφορους ρόλους, από εκεί και πέρα ο μίστερ αποφασίζει. Είμαι στη διάθεση του προπονητή και των συμπαικτών μου».


Για το αν τον ενόχλησε το πανό εναντίον του από τους οπαδούς της Φιορεντίνα: «Είναι περίπλοκο θέμα, πιστεύω ότι ένα μέρος της κοινωνίας δεν είναι καλά, όπως οι οπαδοί που στα social media εύχονται θανάτους και άλλα τέτοια. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για αυτό το θέμα. Αντιθέτως, ευχαριστώ τους οπαδούς που πάντα, παρά τα όσα έγιναν, μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία κλπ. Οπαδοί που μου είπαν ότι δεν θα με παρακολουθούν στη νέα μου ομάδα αλλά μου εύχονται τα καλύτερα. Αυτοί είναι υγιείς άνθρωποι και πρέπει να τους ευχαριστείς. Οι άλλοι, αυτοί που δεν είναι καλά, δυστυχώς κάνουν περισσότερο θόρυβο αλλά πρέπει να τους αφήσουμε μόνους. Είναι κοινωνικό πρόβλημα. Θεωρώ ότι έχω δυνατό χαρακτήρα και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για τον ρόλο που έπαιξε ο Μπουφόν στο να γίνει η μεταγραφή: «Το έχω πει ότι ο Τζίτζι είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για μένα αλλά για όλους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η ιστορία του μιλάει γι' αυτόν, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Οταν έχεις έναν ηγέτη όπως ο Τζίτζι μπροστά σου, είναι πιο εύκολο να τον ακολουθήσεις».

Για τους παραλληλισμούς με τον Ρομπέρτο Μπάτζο: «Ο Μπάτζο είναι ο Μπάτζο, μοναδικός. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τέτοιες συγκρίσεις, γιατί ο κάθε άνθρωπος, η κάθε ζωή, ο κάθε δρόμος είναι διαφορετικός. Ο Μπάτζο είναι ίσως ο σπουδαιότερος Ιταλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, το απέδειξε, νομίζω πως είναι παραλληλισμοί που δεν πρέπει να γίνονται. Για μένα είναι ευχάριστο αλλά νομίζω πως δεν δείχνει σεβασμό προς αυτόν».


Για τα καλά λόγια που έχουν πει οι Ντελ Πιέρο, Μπουφόν και Αλέγκρι: «Τους ευχαριστώ πολύ. Οταν θρύλοι όπως οι Ντελ Πιέρο και Μπουφόν λένε τέτοια λόγια, για εμάς τους νέους είναι κάτι που θα έχουμε πάντα μέσα μας και θα το διηγούμαστε. Τους ευχαριστώ δημοσίως, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα».

Για το πρώτο πράγμα που του έκανε εντύπωση όταν πήγε στη Γιουβέντους: «Η ομάδα δεν ήταν στο Τορίνο όταν πήγα, επομένως θα πω για τους οπαδούς, για την υποδοχή τους. Από εκεί και πέρα, πέρα από την ιστορία του κλαμπ, είναι δυνατό συναίσθημα το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που έγραψαν την ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι συναισθήματα που δεν μπορούν να περιγραφούν».

Για το τι πρωτάθλημα περιμένει: «Σίγουρα ένα πρωτάθλημα δύσκολο, σκληρό, σχεδόν όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν και νομίζω πως θα είναι ένα όμορφο πρωτάθλημα, διασκεδαστικό».


1 σχόλιο:

  1. Μετρημένος, ωραίος. Μάλλον η καλύτερη μεταγραφή που θα μπορούσε να κάνει η Γιουβε. Το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ίσως να βρήκαμε τον νέο μας Ντελ Πιέρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή