31 Ιουλ 2017

Ενα χρήσιμο συμπέρασμα από δύο παίκτες που είχαν γραφτεί για τη Γιούβε και πήγαν στη Γιουνάιτεντ

Δύο ποδοσφαιριστές που είχαν απασχολήσει τη Γιουβέντους, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, κατέληξαν τη φετινή σεζόν στην ίδια ομάδα.

Ο λόγος για τον Νεμάνια Μάτιτς αλλά και για τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Σέρβος είναι ο «άνθρωπος» του Ζοζέ Μουρίνιο και τον κέρδισε με ευκολία σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Ο Μάτιτς κόστισε στη Γιουνάιτεντ 40 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην Εβερτον και κατέληξε και αυτός στο Μάντσεστερ για λογαριασμό των κόκκινων του Πορτογάλου προπονητή, κόστισε 85 εκατ. ευρώ!

Όταν αυτά τ α δύο ονόματα είχαν απασχολήσει τη Γιουβέντους, τα χρήματα που ακούγονται ήταν λίγο πολύ τα ίδια, για να μην πούμε και λιγότερα στη δεύτερη περίπτωση.


Τα 40 εκατ. ευρώ για τον Μάτιτς ήταν 40 και στην περίπτωση των μπιανκονέρι, τα 85 εκατ. ευρώ για τον Λουκάκου ήταν κάπου στα 70 εκατ. ευρώ αλλά το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πάντα, ήταν περσινό, οπότε υπάρχει και η προστιθέμενη αξία ενός εξαμήνου.

Αυτό σημαίνει πως η τιμή που είχε βάλει η ομάδα του ήταν πράγματι αυτή και τελικά όποιος σύλλογος ήθελε, έκανε την πρόταση. Η Γιουβέντους μπορεί να ήθελε να δώσει λιγότερα. Δικαίωμά της. Μπορεί να μην ασχολήθηκε καθόλου. Εξίσου πιθανό. Η τιμή όμως ήταν αυτή. Δεν ήταν αυξημένη, στα ρεπορτάζ, επειδή είχε τα περισσότερα από κάθε ομάδα τη χρονιά που πέρασε. Κόστιζαν τόσο γιατί τελικά τόσο πουλήθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου