10 Ιουλ 2017

Πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για μεταγραφές η Γιούβε την τελευταία τετραετία αλλά κυρίως ποιοι ήταν οι πόροι της ομάδας

Εχετε υπολογίσει πόσα λεφτά έχει ξοδέψει η Γιουβέντους την τελευταία 4ετία και πόσα έχει εισπράξει στις μεταγραφικές περιόδους;

Η ισπανική Marca έκανε θέμα για τα ποσά που ξοδεύουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, θέλοντας να διαπιστώσει τι έχει πετύχει στην πράξη ο καθένας. Η έρευνα αφορά την τελευταία 4ετία και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και σήμερα οι μπιανκονέρι έχουν δώσει 482 εκατ. ευρώ.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είναι περισσότερα από τα λεφτά που έχει δώσει η Παρί Σεν Ζερμέν και λίγο λιγότερα από αυτά της Τσέλσι, με μία σημαντική διαφορά όμως: Σε σχέση με τους Παριζιάνους, η Γιούβε ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτείται καθώς στο ίδιο διάστημα έχει εισπράξει 322 εκατ. ευρώ.

Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, μόνο ξοδεύουν χωρίς να μπορούν να πλησιάσουν καν τις επιτυχίες των μπιανκονέρι και το ίδιο, σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες της τελευταίας 4ετίας, ισχύει και για την Τσέλσι.


Οπως σημειώνει η Corriere dello Sport, η οποία αναπαρήγαγε το θέμα, το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει την άνεση να ξοδεύει τόσα χρήματα χωρίς να έχει πίσω της έναν Σεΐχη ή έναν Ρώσο με το χέρι μονίμως στη δική του τσέπη και όχι σε αυτή του κλαμπ, αποδεικνύει την άριστη δουλειά που έχει γίνει από την διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος για τρίτη σερί χρονιά ετοιμάζεται να παρουσιάσει θετικό ισολογισμό και παράλληλα ρεκόρ εσόδων.

Το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει καταφέρει να αυτοχρηματοδοτείται σημαίνει, όπως γράφει και η Corriere dello Sport, ότι δεν κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως οι Μίλαν και Ιντερ, οι οποίες επί πολλά χρόνια -και από ό,τι βλέπουμε έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν- έμαθαν να ζουν με το αφεντικό που έβαζε το χέρι στην τσέπη του και ξόδευε, με συνέπεια οι ισολογισμοί να γίνονται κάθε χρόνο και χειρότεροι, φτάνοντας κοντά στην απόλυτη καταστροφή αμφότερες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου