16 Ιουλ 2017

Τι έγινε μέσα σε ένα χρόνο ώστε να καταλήξει ο Μπονούτσι στη Μίλαν ή αλλιώς πώς η Γιούβε έχασε τον Λεονάρντο

«Πώς η Γιουβέντους έχασε τον Μπονούτσι», είναι ο τίτλος ξένης ιστοσελίδας που ασχολείται εκτενώς με το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για το Football Italia, όπου γίνεαι μια αναδρομή στην τελευταία, όπως αποδείχθηκε, σεζόν του Ιταλού αμυντικού στους μπιανκονέρι, προσπαθώντας να καταλάβουν κι αυτοί τι μπορεί να έγινε και έφερε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Το σχετικό κείμενο ξεκινάει την αναδρομή από το περσινό καλοκαίρι, όταν η Μάντσεστερ Σίτι επέμεινε πολύ για την απόκτηση του. Οι απαντήσεις της Γιούβε ήταν αρνητικές στις προτάσεις των Αγγλων και το ίδιο αποφάσισε και ο ίδιος ο Μπονούτσι, παρά το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον είχε χαρακτηρίσει «έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες».

Εξηγώντας την απόφαση του να παραμείνει στη Γιουβέντους, μήνες μετά, ο Μπονούτσι είπε ότι «είναι δύσκολο να πεις όχι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου αλλά αποφάσισα με την καρδιά. Υπάρχει τόση πολλή Γιουβέντους μέσα μου, είναι θέμα καρδιάς. Κάθε φορά που φοράω αυτή τη φανέλα παίρνω τόση πολλή ενέργεια...».


Η ανανέωση του συμβολαίου
Κάποιους μήνες μετά, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ο Ιταλός αμυντικός ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους μπιανκονέρι ως το 2021, κίνηση που ερμήνευσαν όλοι ως απόφαση να κάνει πράξη αυτό που έλεγε ότι ήθελε: Να ολοκληρώσει την καριέρα του ως μπιανκονέρο.

«Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την απόφαση μου να συνεχίσουμε αυτό το δοξασμένο και νικηφόρο ταξίδι μαζί ως το 2021. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση και οι νίκες ως το 2021. Μετά, ίσως να συνεχίσουμε κι άλλο, παίρνοντας κι άλλα τρόπαια», ήταν τα λόγια του Μπονούτσι.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2017, όμως, το κλίμα θα αλλάξει. Στο 4-1 επί της Παλέρμο ο Μπονούτσι, για άγνωστο λόγο, τρελαίνεται με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον οποίο λέει διάφορα, με τον προπονητή να απαντάει. Ο Μπονούτσι επανέρχεται με νέα επίθεση αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης και τέσσερις μέρες μετά, στις 21 Φεβρουαρίου, ο Αλέγκρι -με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης- θα τον αφήσει στην εξέδρα για το ματς με την Πόρτο στους «16» του Champions League.


Ηταν λάθος και μάλλον έκανε και πάλι λάθος
Για αυτή την απόφαση του προπονητή, ο Μπονούτσι θα πει λίγους μήνες μετά στο Sky Italia: «Πρέπει να έχουμε πάντα σεβασμό για τον ρόλο του άλλου. Ημουν λάθος και πλήρωσα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, το σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι είσαι λάθος».

Ο Μπονούτσι μάλλον δεν το κατάλαβε, αν σκεφτούμε όσα ακούγονται για το ημίχρονο του τελικού στο Κάρντιφ. Το βράδυ της 3ης Ιουνίου, με το σκορ στο 1-1 μετά τα πρώτα 45 λεπτά, ο Ιταλός αμυντικός φέρεται να επιτέθηκε σωματικά στον Ντιμπάλα, να έδωσε οδηγίες στον προπονητή του και να τσακώθηκε, παραλίγο στα χέρια μάλιστα, με τον Μπαρτσάλι... Ηταν η βραδιά που ο Μπονούτσι, όπως αποδείχθηκε, φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Γιουβέντους.

Λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο Βινόβο για την πρώτη προπόνηση, μετά την άδεια του, ενόψει της νέας σεζόν, κυκλοφορούν σενάρια για πρόταση της Μίλαν. Τα σενάρια θα αποδειχθούν γρήγορα αληθινά, αφού ο Μπονούτσι είχε ήδη συμφωνήσει με τους ροσονέρι, ενημερώνοντας τη Γιουβέντους ότι θέλει να δοκιμάσει μια νέα εμπειρία αλλά όχι στο εξωτερικό. Μόνο στην Ιταλία.

Και κάπως έτσι, ο ποδοσφαιριστής που ορκιζόταν αιώνια αγάπη στην ομάδα που, όπως έλεγε, αγαπάει από πιτσιρικάς, έγινε μέσα σε μία μέρα... νέος αρχηγός της Μίλαν!


1 σχόλιο:

  1. Δεν έχασε η Γιουβε τον Μπονούτσι αλλά ο Μπονούτσι την Γιουβε. Πουλήθηκε ο Μπονούτσι διότι όπως αποδείχτηκε είναι προβληματικός χαρακτήρας με ξεσπάσματα ισοπεδωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή