22 Αυγ 2017

Η τοποθέτηση του Ματουιντί στην αιχμή του Ντάνι Αλβες πως η Γιουβέντους δεν είναι ένα οργανωμένο κλαμπ

Ο Μπλες Ματουιντί παρουσιάστηκε επισήμως από τη Γιουβέντους και δήλωσε υπερήφανος, ευτυχισμένος και αισιόδοξος.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Γάλλος χαφ.

Για το πώς αισθάνεται που είναι στη Γιουβέντους, την οποία αντιμετώπισε σε φιλικό πριν λίγο καιρό: «Γνωρίζω καλά την ομάδα. Ιστορικά, η Γιουβέντους είναι ένα σπουδαίο κλαμπ που συνηθίζει να κατακτάει το πρωτάθλημα και να φτάνει ως το τέλος στο Champions League. Είναι φυσικό να είμαι εδώ, να θέλω να φορέσω αυτή τη φανέλα. Ξέρω τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, που έχω αυτούς τους σπουδαίους συμπαίκτες, που θα παίξω σε αυτό το γήπεδο και για αυτή την διοίκηση. Ποτέ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για τη Γιουβέντους».

Για τον λόγο που δεν έγινε πέρυσι η μεταγραφή: «Ισως δεν ήθελε να με πουλήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό, καλύτερα αργά παρά ποτέ. Είναι μια φιλόδοξη πρόκληση για μένα, με υποδέχθηκαν όλοι φανταστικά και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα όταν προσαρμοστώ και όταν τα βρούμε εντός και εκτός γηπέδου. Ολα θα πάνε καλά».


Για το αν μίλησε με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Ναι, μίλησα μαζί του, ήταν σημαντικά τα όσα μου είπε. Για να είμαι ειλικρινής, είχα ήδη πάρει την απόφαση μου αλλά ήθελα να μιλήσω μαζί του για τη Γιουβέντους και για την εθνική Γαλλίας. Μου είπε μόνο καλά λόγια για την Γιούβε. Οσο για το γεγονός ότι έχω το Νο 14 όπως αυτός, είναι τυχαίο».

Για το αν είναι καλύτερα σε σύστημα με δύο στο κέντρο ή με τρεις: «Δεν έχει σημασία για μένα, στην εθνική Γαλλίας παίζω με δύο, στην Παρί έπαιζα με τρεις. Είμαι καλά και στις δύο περιπτώσεις, είναι θέμα προπονητή το πώς θα παίζουμε. Εγώ θα προσπαθώ να είμαι πάντα όπως πρέπει».

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει παράδοση με τους Γάλλους: «Για μένα είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να είμαι στη Γιουβέντους, όπως εύχομαι να είναι οιωνός για το μέλλον το γεγονός ότι σπουδαίοι Γάλλοι ποδοσφαιριστές πέρασαν τα καλύτερα τους χρόνια εδώ. Χαίρομαι και ελπίζω να μπω κι εγώ σε αυτή την λίστα».


Για το αν προτιμάει το scudetto ή το Champions League: «Είμαι σε μια ομάδα συνηθισμένη να νικάει και πρέπει να δώσω και να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για όλους τους στόχους. Η Γιούβε κάνει σπουδαία πράγματα επί έξι χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ολοι ονειρεύονται να κατακτήσουν το Champions League αλλά δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες που στοχεύουν σε αυτό το τρόπαιο και η Γιουβέντους είναι μία από αυτές τις ομάδες. Είναι μια ομάδα που έχει πάει δύο φορές στον τελικό την τελευταία τριετία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, μέσα από το πρωτάθλημα θα τα πάμε καλά και στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι ο Ντάνι Αλβες είπε όταν πήγε στην Παρί ότι συνάντησε ένα οργανωμένο κλαμπ: «Εγώ βρήκα ένα κλαμπ πολύ οργανωμένο εδώ, όλα είναι μια χαρά, δεν έχω καμία ανησυχία για τίποτα. Ολοι, διοικούντες και ομάδα, με υποδέχθηκαν φανταστικά και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτής της οικογένειας. Ο Ντάνι Αλβες, πάντως, ειλικρινά μου είπε μόνο καλά λόγια για τη Γιουβέντους».

Για το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά θα παίξει σε ομάδα εκτός Γαλλίας: «Ισως το πεπρωμένο μου ήταν αυτό, να έρθω στη Γιουβέντους στα 30 μου χρόνια. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα, θέλω να μάθω την γλώσσα γιατί είναι πολύ σημαντικό και η αλήθεια είναι ότι ήδη καταλαβαίνω κάποια γιατί τα ιταλικά δεν είναι και τόσο περίπλοκη γλώσσα. Οπως και να έχει, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Είναι δικό μου θέμα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου