18 Αυγ 2017

Αλέγκρι: Αυτό το λάθος δεν πρέπει να κάνουμε φέτος

Οι τιφόζι αποθέωσαν τους πάντες στη Villar Perosa και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για τη φετινή ομάδα.

Η Γιουβέντους έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Primavera αφού το φιλικό, όπως πάντα, διακόπηκε πρόωρα από το... ειρηνικό ντου των οπαδών. Στη συνέχεια, αφού κατάφερε να... απεμπλακεί από τους τιφόζι, ο Αλέγκρι μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ακολουθούν κάποιες από τις δηλώσεις του…

- Πώς είσαι;
«Ολα καλά, ευχαριστώ».

- Πολλοί οπαδοί από πολλά σημεία ήρθαν σήμερα εδώ, στη Villar Perosa, για να δουν αυτή την ξεχωριστή προπόνηση.
«Είναι πάντα μια ξεχωριστή μέρα, μια υπέροχη μέρα, είμαστε χαρούμενοι. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα το Σάββατο, αρχίζει η σεζόν και επομένως πρέπει να αρχίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

- Σε ενοχλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένους εκ των προτέρων τους τίτλους της Γιουβέντους;
«Λέω πάντα ότι το να νικήσεις είναι κάτι εκπληκτικό, όχι κάτι φυσιολογικό. Κάθε νίκη πρέπει να την πανηγυρίζεις, να την απολαμβάνεις. Η Γιουβέντους έχει νικήσει πάρα πολύ στην ιστορία της και το να νικήσεις είναι πάντα δύσκολο. Αυτά που έχουμε κάνει δεν μπορεί κανείς να μας τα αφαιρέσει και νομίζω πως έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα. Το Σάββατο αρχίζουμε ξανά, έχουμε όλοι από... μηδέν βαθμούς και θα χρειαστεί πολλή ταπεινότητα, σεβασμό, ισορροπία, για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν, στην οποία θα υπάρξουν δυσκολίες επειδή οι αντίπαλοι ενισχύθηκαν, επειδή θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τη Γιουβέντους. Για εμάς, όμως, η σεζόν περνάει από το πρωτάθλημα, για να κάνουμε μετά μια καλή σεζόν και στην Ευρώπη».


- Οι τιφόζι ήταν σήμερα δίπλα σε όλους τους παίκτες. Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις για το Σάββατο;
«Στη διάρκεια μιας σεζόν, ενός παιχνιδιού, λάθη κάνουν όλοι. Εγώ είμαι ο πρώτος που κάνει λάθη, φυσιολογικό είναι να κάνει λάθος κάποιος. Ενα πράγμα, όμως, που σίγουρα δεν θα λείψει από αυτή τη Γιουβέντους, όπως είναι άλλωστε και στο DNA της Γιουβέντους, είναι η ταπεινότητα και ο σεβασμός στον αντίπαλο. Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιο λάθος, να μην είμαστε ταπεινοί και να μην δείξουμε σεβασμό. Σε ό,τι αφορά τους νέους, ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές και θα έχουν τον χρόνο για να προσαρμοστούν. Μην ξεχνάμε ότι αρχίσαμε πιο αργά την προετοιμασία επειδή -και αυτό είναι καλό- ήμασταν στον τελικό του Champions League. Και ήμασταν επειδή το αξίζαμε, όχι επειδή ήμασταν τυχεροί. Η σεζόν αρχίζει το Σάββατο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα σημεία-κλειδιά της σεζόν».

- Αν πέρυσι τέτοια μέρα σου έλεγε κάποιος ότι «θα παίξουμε 4-2-3-1», τι θα του έλεγες;
«Δεν ξέρω, εκείνη την στιγμή σίγουρα δεν θα έλεγα κάτι, γιατί πρέπει πρώτα να γνωρίσω την ομάδα. Οπως πρέπει να γνωρίσω και τη φετινή ομάδα, γιατί ο Ντάγκλας Κόστα έχει χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι υπόλοιποι, επομένως για να μπει στην ομάδα πρέπει να βρω τη σωστή ισορροπία. Ισως με κάποιους είναι όλα ΟΚ αυτή την στιγμή, με κάποιους άλλους όχι. Ετσι είναι αυτή την περίοδο, σε 2-3-4 μήνες ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος θα μπορούμε να δουλέψουμε με το ρόστερ που θα έχουμε 100% και θα είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε αν και πότε είναι η σωστή στιγμή για να αλλάξουμε ή αν πρέπει να συνεχίσουμε ακριβώς όπως πέρυσι».

- Σε μια βραδιά ανακάλυψες το 4-2-3-1 πέρυσι...
«Δεν το ανακάλυψα, τρεις μήνες νωρίτερα είχαμε κάνει μια 10λεπτη δοκιμή στην προπόνηση και μου άρεσε αυτό που είχα δει. Περίμενα, επομένως, την σωστή στιγμή. Ημασταν στο +7 στη βαθμολογία, είχαμε χάσει στη Φλωρεντία, παραμέναμε στην κορυφή, δεν υπήρχε επομένως βαθμολογικός λόγος για να αλλάξουμε το σύστημα. Εκείνη την στιγμή, όμως, η ομάδα είχε πιάσει τα όρια της με το προηγούμενο σύστημα. Επρεπε να αλλάξουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου