22 Νοε 2018

Οκτώ εξωαγωνιστικά «μυστικά» για τον Ντιμπάλα

Γνωρίστε έναν διαφορετικό Πάουλο Ντιμπάλα, όπως τον είχε παρουσιάσει η Gazzetta dello Sport μέσα από δέκα «μυστικά».

Παραθέτουμε αυτούσια τα tips που έγραψε η GdS για τον Αργεντίνο άσο της Γιουβέντους.

Προσωνύμια. Πιτσιρικά στην Αργεντινή τον αποκαλούσαν «pretino» γιατί η φανέλα που φορούσε έπεφτε πάντα μεγάλη πάνω του. Τώρα τον αποκαλούν «Joya», κόσμημα. Στο Παλέρμο, λόγω του baby face, τον αποκαλούσαν «u picciriddu».

Σκάκι. Εμαθε από πιτσιρικάς στην οικογένεια του. Του αρέσει πολύ αλλά από τον Ιανουάριο υπάρχει πρόβλημα, αφού αποχώρησε από τη Γιουβέντους ο Ερνάνες, ο οποίος ήταν ο μόνος που ήξερε.

Lego. Τα λατρεύει. Προτιμά τα πολύχρωμα τουβλάκια. Με την πρώην κοπέλα του έφτιαχνε και χαλούσε. Και όπως τότε που έφτιαχνε το Tower Bridge, δεν κοιμήθηκε πριν το δει ολοκληρωμένο.

Δεξί. Με το αριστερό γράφει ποιήματα, με το δεξί θέλει να κάνει το ίδιο. Ετσι, για να το χειρίζεται καλύτερα, κάνει μια ακραία άσκηση. Μια φορά την εβδομάδα γράφει το όνομα του με το... δεξί πόδι του!


Διαιτητής. Οταν οι φίλοι του παίζουν στο 5Χ5, αυτός είναι ο διαιτητής. Και είναι αυστηρός διαιτητής από ό,τι λένε, βγάζοντας και κόκκινες κάρτες.

Μπάσκετ. Η μητέρα του προσπάθησε να τον σπρώξει προς το μπάσκετ αγοράζοντας του και ένα μικρό καλάθι αλλά δεν διήρκεσε πολύ αυτό. Σήμερα αστειεύεται με τον πλέι-μέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, τον φίλο του, Φακούντο Καμπάσο.

Υποστήριξη. «Sonrisa», δηλαδή χαμόγελο, είναι το όνομα του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει για να βοηθήσει τα μικρά παιδάκια. Το Πάσχα το πέρασε στο Ογκολογικό τμήμα του Santa Margherita του Τορίνο.

Φανέλες. Η συλλογή από φανέλες, έχει έναν κοινό παρονομαστή: Από τους αντιπάλους του ήθελε πάντα το Νο 10, ακόμη κι όταν αυτός φορούσε το 21. Σε μία ξεχωριστή φανέλα, όμως, λείπει το αυτόγραφο: Το έχει ζητήσει από τον Ροναλντίνιο μέσω των social media.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου