12 Αυγ 2017

Το όραμα της γυναικείας ομάδας της Γιουβέντους, έτσι θα «τρέξει» το νέο πρότζεκτ

Η Γιουβέντους παρουσίασε με κάθε επισημότητα την γυναικεία ομάδα της, η οποία κάνει ντεμπούτο φέτος.

Οι μπιανκονέρι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία γυναικείας ομάδας και φρόντισαν να δώσουν έκταση στο θέμα, μέσω της σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Εκεί ήταν, φυσικά, η προπονητής Ρίτα Γκουαρίνο, η οποία είπε τα δικά της για το τι ομάδα θέλει, αλλά έχουν μεγαλύτερη σημασία όσα είπε ο Στέφανο Μπράγκιν.



Παραθέτουμε τα λόγια του Head of Academy & Women Football της Γιουβέντους.

Η πρώτη φορά της Γιουβέντους: «Είναι χαρά να ανακοινώνουμε την γέννηση ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ για την ιστορία της Γιουβέντους. Για πρώτη φορά μια γυναικεία ομάδα θα εκπροσωπήσει το κλαμπ σε μια επίσημη διοργάνωση, την Serie A».


Ενα βήμα προς το μέλλον: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο θα αποκτά όλο και σημαντικότερο ρόλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Η Γιουβέντους είναι έτοιμη γι’ αυτό το σενάριο και αρχίζει από φέτος να έχει τη δική της ομάδας. Ελπίζουμε αυτό να βοηθήσει προς την πρόοδο όλου του κινήματος».

Ακαδημίες και για τη γυναικεία ομάδα: «Η φετινή θα είναι η 3η χρονιά των ακαδημιών μας για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Εχουμε φτάσει να έχουμε 108 κοριτσάκια που χωρίζονται σε οκτώ κατηγορίες. Μιλάμε δηλαδή για κανονικά τμήματα υποδομής, από τα οποία έλειπε απλά η πρώτη ομάδα. Ετσι, θα δοθεί από όλους μεγαλύτερη προσοχή και στις ακαδημίες της γυναικείας ομάδας».



Η κατασκευή της ομάδας: «Οι αντίπαλοι μας στην Ευρώπη είναι ήδη, πριν από εμάς, πολύ ενεργοί στο γυναικείο ποδόσφαιρο και είναι υποχρέωση της Γιουβέντους να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ξεκινήσαμε πριν 4-5 εβδομάδες να χτίζουμε την ομάδα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όπως και η σοβαρότητα του πρότζεκτ. Στοχεύσαμε από την πρώτη στιγμή σε Ιταλίδες παίκτριες επιπέδου εθνικής ομάδας, όπως και ξένες ανάλογου επιπέδου. Εχουμε μια ομάδα με εμπειρία αλλά και νεαρές με ταλέντο».

Μια Γιουβέντους για να την αγαπήσεις: «Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι δε μιλάμε για την αντρική Γιουβέντους ή τη γυναικεία Γιουβέντους. Στόχος είναι οι Γιουβεντίνοι να ερωτευτούν και την Juventus Women όπως όλες τις άλλες ομάδες μας. Είμαστε όλοι μια οικογένεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου