31 Αυγ 2017

Χέβεντες: Δε χρειάζεται να γίνονται συγκρίσεις με τον Μπονούτσι αλλά μπορώ να ηγηθώ της άμυνας

Ο Μπένεντικτ Χέβεντες αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα κατά την επίσημη παρουσίαση του στον ιταλικό Τύπο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Γερμανός αμυντικός της Γιουβέντους...

Για το πώς αισθάνεται: «Η Γιουβέντους είναι ένα από τα πέντε πιο σημαντικά κλαμπ του κόσμου και το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας είναι ένα σπουδαίο προνόμιο για μένα. Εδώ μπορώ να περάσω φανταστικά χρόνια και σίγουρα θα δώσω το μάξιμουμ».

Για το γεγονός ότι είναι σεζόν Μουντιάλ: «Προφανώς πρέπει πάντα να ενδιαφέρεσαι και για την εθνική ομάδα και εγώ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της εθνικής, έχω ένα στόχο. Να παίξω στο Μουντιάλ. Εδώ, με τη Γιουβέντους, μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει».


Για το τι είπαν με τον Σάμι Κεντίρα: «Μιλήσαμε και σήμερα με τον Σάμι, από κοντά αυτή τη φορά. Για μένα είναι απολύτως πολύτιμος για μένα ώστε να με βοηθήσει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να καταλάβω πώς δουλεύουν τα πράγματα εδώ. Είμαστε πάντα σε επαφή, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Θέλω να τα πάω καλά εδώ, έχοντας και τις συμβουλές του Σάμι».

Για το αν είναι έτοιμος να ηγηθεί στην άμυνα, όπως ο Λεονάρντο Μπονούτσι: «Με θεωρώ ηγέτη. Για έξι χρόνια ήμουν αρχηγός της Σάλκε και αυτόν τον ρόλο είχα και στα τμήματα υποδομής. Εδώ, φυσικά, πρέπει να προσαρμοστώ πρώτα, να βρω τη θέση μου στην ομάδα και νομίζω πως δεν χρειάζεται να γίνονται συγκρίσεις με τον Μπονούτσι. Πρέπει να κριθώ για τις εμφανίσεις μου».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το κλαμπ: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι τέλειες, όλοι στο κλαμπ είναι επαγγελματίες, η διοίκηση είναι του υψηλότερου επιπέδου. Η Γιούβε είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, ήθελα να παίξω στο εξωτερικό και ήρθε αυτή η στιγμή».

Για το αν τα είπε από κοντά με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Μιλήσαμε και μου έκανε τρομερή εντύπωση, είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει βεβαιότητα η εικόνα που έχω σχηματίσει».


Για τον λόγο που πήρε το Νο 21: «Δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα, αν και ξέρω ότι στη Γιουβέντους το έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Δεν έχω πρότυπα πάντως, μόνο ένα όνομα σκέφτομαι. Τον Μπουφόν. Εχει σπουδαίο χάρισμα και προσωπικότητα, μπορώ να μάθω παρατηρώντας κάποιον σαν αυτόν».

Για την αγαπημένη του θέση: «Μπορώ να παίξω σε άμυνα τριών και τεσσάρων, ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως πλάγιος μπακ. Στο Μουντιάλ έπαιξα αριστερός μπακ, κάτι που δεν είχα ξανακάνει μέχρι τότε».

Για το τι λείπει από τη Γιουβέντους ώστε να κατακτήσει το Champions League: «Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη τύχη, πέρα από όλα τα άλλα. Δεν μπορώ να πω τι λείπει στη Γιουβέντους, το γεγονός ότι πήγε δύο φορές στον τελικό μέσα σε τρία χρόνια σημαίνει ότι έχει αυτά που πρέπει, χρειάζεται και λίγη τύχη όμως. Και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η στιγμή που αυτή η τύχη θα είναι και με το μέρος της Γιουβέντους για να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου