1 Αυγ 2017

Υπάρχουν δύο λόγοι που ο Αλέγκρι είναι σίγουρος πως ο Αλεξ Σάντρο δε θα το κουνήσει από το Τορίνο

Όταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρωτήθηκε για το μέλλον του Αλεξ Σάντρο, ήταν ξεκάθαρος. «Δε θα το κουνήσει από ’δω», είπε. Από πού πηγάζει τέτοια σιγουριά;

Η Τσέλσι έκανε μια απόπειρα να τον πάρει προσφέροντας 60 εκατ. ευρώ. Τώρα που έδωσε τον Μάτιτς ¬-και μπήκαν και επιπλέον λεφτά στα ταμεία της- θα χτυπήσει ξανά την πόρτα της Γιούβε για να επιχειρήσει να… αρπάξει τον Βραζιλιάνο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως θα προσφέρει 68 εκατ. ευρώ.

Γιατί ο Αλέγκρι, όμως, είναι τόσο σίγουρος πως ο Αλεξ Σάντρο δε θα πάει πουθενά; Σύμφωνα με μια ανάλυση της Gazzetta dello Sport, ο Ιταλός προπονητής και η διοίκηση έχουν προβεί σε δύο σημαντικές κινήσεις.

Η πρώτη, και βέβαια σημαντικότερη, είναι πως πήρε τον Αλεξ Σάντρο από την Πόρτο ως ένα πολύ καλό ταλέντο και του πρόσφερε τις συνθήκες για να γίνει ένας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου. Είναι από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση που αγωνίζεται και όλοι μιλούν γι’ αυτό.

Εκτός από τις ικανότητές του, χρωστάει στον Αλέγκρι. Αυτό δε σημαίνει πως για μια ζωή θα είναι στις ομάδες που κοουτσάρει ο Μαξ αλλά μπορεί να κάτσει κάποια χρόνια ακόμη στη Γιουβέντους αφού αποτελεί ένα κομμάτι της.


Το δεύτερο που έχει συμβεί είναι η έλευση του Ντάγκλας Κόστα. Οι δύο Βραζιλιάνοι, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, όχι μόνο γνωρίζονται καλά αλλά διατηρούν άριστες σχέσεις. Ο Σάντρο ως πιο παλιός έχει αναλάβει να γνωρίσει τη Γιουβέντους στον Ντάγκλας Κόστα. Η μεταγραφή του παίκτη της Μπάγερν είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να παραμείνει και ο Αλεξ Σάντρο στο Τορίνο.

Βέβαια, πάνω απ’ όλα ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός πως ο Σάντρο έχει πειστεί για το πρότζεκτ της Γιουβέντους και δείχνει να θέλει να παραμείνει μέρος της ομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου