16 Αυγ 2017

Πέντε μειονεκτήματα και πέντε πλεονεκτήματα της Tuttosport για τη μεταγραφή Ματουιντί

Τον περσινό Αύγουστο, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Μπλες Ματουιντί ήταν πολύ κοντά στο Τορίνο.

Η Γιουβέντους τον περίμενε αλλά τα πάντα στράβωσαν στο παρά πέντε. Από τότε, το όνομά του «παίζει» είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι. Ο Μπλες Ματουιντί ήρθε και πάλι στο προσκήνιο και τις επόμενες ώρες κλείνει στη Γιούβε. Αυτό που δεν έγινε πριν ένα χρόνο, γίνεται τώρα.

Η Tuttosport, όταν ακόμη το όνομά του ήταν στόχος, δημιούργησε μια λίστα με 5 μειονεκτήματα και ισάριθμα πλεονεκτήματα για τη μεταγραφή του Γάλλου από την Παρί στο ιταλικό πρωτάθλημα και τους μπιανκονέρι.

Φυσικά κάποια από αυτά κοντράρονται και το ένα αναιρεί το άλλο αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ο αντίλογος στο επιχείρημα κάθε πλευράς. Ας τα δούμε και πάλι, τώρα που είναι στο δρόμο για το Allianz Stadium...


Μειονεκτήματα
1. Ηλικία. Η Γιουβέντους επιχειρεί να αναζωογονήσει την ομάδα. Ο Ματουιντί είναι 30 ετών. Δεν είναι μεγάλος, ούτε μικρός.

2. Καμία αξία μεταπώλησης. Αν τον πάρει αυτό το καλοκαίρι η Γιουβέντους, όταν θα θελήσει να τον δώσει θα της αποφέρει ελάχιστα.

3. Τίτλοι. Ο Ματουιντί έχει κερδίσει τρόπαια κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά κανέναν εκτός Γαλλίας.

4. Δεν είναι σταρ. Θα είναι μια πολύτιμη μονάδα στην ομάδα αλλά όχι κάποιος που θα κάνει τη διαφορά στην ενδεκάδα.

5. Ιταλία. Ισως να είχε προβλήματα ώστε να μάθει και να ενσωματωθεί στο νέο πρωτάθλημα.


Πλεονεκτήματα
1. Τακτική. Ο Ματουιντί έχει ευελιξία στο να προσαρμόζεται στο σύστημα που θέλει ο προπονητής του και θα μπορούσε να είναι ένας από τους δύο στο 4-2-3-1 που θα παίξει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

2. Παγκόσμια αναγνώριση. Είναι ένας παίκτης που τον ξέρουν όλοι και τον σέβονται.

3. Τίτλοι. Εχει κατακτήσει, συνολικά, 15 τίτλους: 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ Γαλλίας και 4 Σούπερ Καπ Γαλλίας.

4. Δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υποστεί μόνο έναν τραυματισμό, στης σεζόν 2014-15.

5. Προσιτή τιμή. Λόγω ηλικίας αλλά και επειδή μένει ελεύθερος σε έξι μήνες, η Γιουβέντους δε θα δώσει παραπάνω από 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ενα ποσό μικρό, σύμφωνα με την αξία του παίκτη.


5 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής 'Le Parisien' προταιρεότητα στο μυαλό του παίχτη έχει η Premier League και μετά η Γιουβέντους. Ίσως να κατάλαβε κι αυτός ότι η Γιούβε δεν τον έχει πρώτη επιλογή. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ηλικια δεν ειναι μειονεκτημα, μεχρι τα 35 παιζει ανετα.
    Οσον αφορα τους ευρωπαικους τιτλους..δυσκολο να κερδισει με την παρι σεν ζερμεν.
    Ειναι καλοδεχουμενος οπως και να'χει, απο τους καλυτερους στην θεση του, παγκοσμοιας κλασης, τοπ παιχτης απο πρωτο ραφι και με την εθνικη γαλλιας επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ένας παίκτης μοντέρνος, απ` αυτούς που τρεχουν στο κέντρο και που χρειαζόταν η ομάδα. Μπορεί η δουλειά σ αυτη τη θεση να μη φαίνεται αλλα εμενα μ αρεσει πολυ αυτός ο παιχτης. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακά τα ψέματα τον περιμέναμε το Ματου.Παιχταρας απο τους λίγους στη θέση του και οτι πρέπει για το σύστημά μας και για τον Πιανιτς. Θυμηθείτε πως ξυλωνε και έραβε το κέντρο της Παρί σε σημαντικό τα τους αγώνες με τον Ματουιντι να κόβει και να ραβει σε θέση εξαριού!! Θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να κόβονται επικίνδυνες επιθέσεις αντιπάλων και σε γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας προς τα μπροστά. Υγιείς να ναι και βρήκαμε εναν πολύ σημαντικό παίχτη που μας έλειπε!!! FORZA JUVE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή